Arxius

Estas veient: setembre 2011

28/09/2011: "Balls robats"

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
EMISSIÓ: dimecres 5 d'octubre

null


Poques vegades es dóna la paraula a les persones que han d’afrontar un problema de salut mental. "Sense ficció" ho fa en el documental “Balls robats”: deixar que parlin amb veu pròpia i que ens expliquin com senten i com viuen l’itinerari gairebé universal pel qual passa una persona que ha de conviure amb una problèmàtica d’aquest tipus, sigui quina sigui la patologia.El desemparament quan arriben els primers símptomes, el no comprendre què està passant, el diagnòstic, la medicació, la relació amb el metge, l’impacte de l’hospitalització psiquiàtrica, l’estigma social... són alguns dels aspectes que els protagonistes de “Balls robats” aborden amb valentia i sinceritat poc habituals.

"Balls robats". Dimecres a la nit per TV3.

» Veure més

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
A continuació posem a la vostra disposició material que no ha entrat en el muntatge final del documental però que pensem té també un gran interès:

Per fer “Balls robats”, vam conèixer també altres persones, altres històries.
La Sílvia, l’Antonio, el David, el José Manuel i el Roberto eren un grup unit amb un objectiu important: tirar endavant una plataforma d’usuaris dels serveis de salut mental per convertir-la en una associació autònoma. El camí s’ha fet més llarg i difícil del que s’esperava. El projecte s’ha hagut d’aturar per reprendre, més endavant, una altra ruta.
Aquí reflectim una part del seu trajecte.


» Veure més

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
EMISSIÓ: dimecres 28 de setembre.

Un documental que, de la mà d’experts, intenta trobar solucions al problema de l’atur a Catalunya i Espanya.
"Sense ficció" reemet el documental "4.645.500, màxim atur", un treball que intenta destapar algunes incògnites al voltant del problema de l’atur. La realitat és que, des dels anys setanta fins ara, en cada crisi que hi ha hagut, l’atur a l’estat espanyol ha arribat a xifres semblants, sempre al voltant del doble que als països del seu entorn, és a dir, a les més altes de l’OCDE. Podeu trobar més informació en aquest enllaç.

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
"Comprar, llençar, comprar". Dissabte 17 de setembre a les 22:15 pel 33

Existeix una bombeta que dura per sempre? Com es pot fer servir un xip per "matar" un producte?


Dissabte 17 de setembre reemetrem "Comprar, llençar, comprar". Aquest documental parla de l’Obsolescència Programada, l’escurçament deliberat de la vida d’un producte per incrementar-ne el consum. L’any 1928, una influent revista de publicitat en plantejava la necessitat sense embuts: “Un article que no es fa malbé és una tragèdia per als negocis.” I també és una tragèdia per a la moderna societat del creixement, que es basa en un cicle cada cop més accelerat de producció, consum i malbaratament.

null

Basant-se en una acurada recerca de més de tres anys, i utilitzant imatges d’arxiu molt poc conegudes, “Comprar, llençar, comprar” relata la fascinant història de l’Obsolescència Programada des dels seus orígens cap al 1920 (quan es va formar un càrtel per limitar la vida útil de les bombetes elèctriques) fins a casos actuals que afecten productes electrònics de darrera generació (iPods, impressores...) passant per la misteriosa desaparició de les mitges de niló a prova de carreres.

El documental ha tingut un excel·lent recorregut per festivals i ha aconseguit diversos premis, entre ells, el prestigiós guardó de l'Acadèmia de Televisió en la categoria de Millor documental.