Arxius

Estas veient: juliol 2011
Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
EMISSIÓ: dimecres 27 de juliol.

Els àtoms tenen una vida llarga i els homes, la memòria curta.

“Sense ficció” emet un documental que rememora els fets del 26 d’abril del 1986, quan el reactor número 4 de Txernòbil va explotar, provocant la contaminació del 40% del territori europeu.


null

La catàstrofe de Txernòbil serà recordada per sempre. Aquests fets formaran part de l’agenda d’assumptes internacionals durant molt de temps; centenars d’anys, potser. Malgrat tot, quan fa 25 anys del desastre nuclear, Ucraïna està disposada a construir onze noves plantes nuclears. Actualment, Txernòbil ha esdevingut un centre d’atracció turística, però el que resulta encara més sorprenent és el fet que s’ha convertit en un indret “virtual” pels joves ucraïnesos, que només coneixen aquest lloc pel videojoc “Stalker”. Aquesta generació, nascuda el 1986 i que s’anomenen a si mateixos “els fills de Txernòbil”, es mou entre allò que han sabut de Txernòbil per les versions oficials i la necessitat que tenen de comprendre exactament què va passar.

» Veure més

15/07/2011: "Vides al Paral·lel"

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
EMISSIÓ: dimecres 20 de juliol

null

El Paral•lel de Barcelona és una de les artèries principals i méss tradicionals de la ciutat. En aquest Sense ficció, a través de la història de nou personatges, vinculats al Paral•lel, es fa un recorregut per les seves vides i els seus records, tot revivint la transformació d’una zona de Barcelona que, durant molts anys, va ser la gran via de l’espectacle de la nit barcelonina. Recordarem la transformació viscuda allà, la nostàlgia d’allò que ja no és i que ha desaparegut, i el futur, encara per definir, que vol tornar al Paral•lel la lluminositat perduda.


» Veure més

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
"Sense ficció" no descansa a l'estiu. A partir del 10 d'agost, i fins el 7 de setembre, es reemetran alguns dels documentals que s'han emès durant aquesta i anteriors temporades. Els documentals que es podran tornar a veure són els següents:

- El restaurant xinès més gran del món. 10 d'agost
- NO HI HA REEMISSIÓ. 17 d'agost
- Infància en risc. 24 d'agost
- "Náufragos". 31 d'agost
- 102 minuts que van canviar Amèrica. 7 de setembre

Tots aquests títols s'emetran el mateix dia i hora del "Sense ficció", dimecres poc abans de la mitjanit. Per la seva banda, el 33 també oferirà reemissions del "Sense ficció" durant tot l'estiu.
Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
EMISSIÓ: dimecres 13 de juliolMai en la Història no hi havia hagut una situació com l’actual. Mai els països d’Amèrica Llatina no havien tingut, amb l’única excepció de Cuba, presidents escollits democràticament i amb ganes de transformar la realitat social. Mai com fins ara no hi havia hagut un futur que sembla que doni esperança. A través d’històries personals i d’entrevistes a tres presidents i un vicepresident, “Sense ficció” ofereix un retrat dels canvis d’un continent que fa 30 anys tenia tot un seguit de dictadures sagnants. El reconeixement dels drets dels indígenes, la lluita contra la pobresa, la recuperació de la memòria històrica i la justícia són alguns dels temes de què tracta el documental que presentem. Un viatge, un retrat per “una nova Amèrica Llatina”.

» Veure més

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
EMISSIÓ: dimecres 6 de juliol.

“McMurdo” està plena de somiadors professionals i d’històries meravelloses”. Werner Herzog.

Un documental del director de “Grizzly Man” i “Rescue Dawn”.
Explica Werner Herzog que va veure les imatges marines d’un medi ambient d’“un altre món”, com ell mateix les ha qualificat, que un amic submarinista havia enregistrat. Les imatges revelaven un món congelat, inèdit, i Herzog va voler conèixer aquell entorn natural en persona.
Així, a “Trobades a la fi del món”, el documentalista emprèn un viatge a la comunitat Antàrtica de l’Estació McMurdo, l’oficina central de la National Science Fundation i llar de centenars de persones durant l’estiu austral (l’època que va d’octubre a febrer). En el transcurs d’aquest viatge, Herzog examina la naturalesa humana i l’entorn natural, i ho fa tot superposant localitzacions d’impressió, reflexions profundes, també surrealistes, i narrant al mateix temps les experiències de biòlegs, físics, personal de manteniment i conductors de camions. Tots ells han escollit formar part d’una societat tan llunyana como ningú s’hauria pogut imaginar mai.

En definitiva, Sense ficció proposa una exploració visual del ser humà en una situació extrema feta per un dels autors documentals més reconeguts de tot Europa.

Un documental de Werner Herzog en associació amb Discovery Channel.
Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
A partir del dissabte 2 de juliol es reemetran alguns dels documentals que hem emès al "Sense ficció" durant aquesta i anteriors temporades. Els documentals es podran veure pel 33 cada dissabte, des del 2 de juliol i fins el 24 de setembre, sobre les 22:15. A continuació, podeu consultar tots els documentals que es tornaran a emetre:

- Garzón, judici al jutge. 2 de juliol
- ETA a la ciutat dels sants. 9 de juliol
- Adéu, Espanya? 16 de juliol
- Videocràcia. 23 de juliol
- Anatomia d'un Rei. 30 de juliol
- El meu Molino. 6 d'agost
- Cerdà, un visionari maleït. 13 d'agost
- Barraques. La ciutat oblidada. 20 d'agost
- Invasors. 27 d'agost
- Pluja seca. 3 de setembre
- Torneu-me el fill. 10 de setembre
- Comprar, llençar, comprar. 17 de setembre
- Garbo, l'home que va salvar el món. 24 de setembre

Reemissions d'estiu del "Sense ficció". Tots els dissabtes a la nit pel 33, des del 2 de juliol fins el 24 de setembre.