Arxius

Estas veient: juny 2011
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
null

Ernest Blasi i Carles Prieto s'han endut el premi a la millor edició i Josep Sanou al de la millor música pel documental "BICICLETA, CULLERA, POMA". Aquests guardons se sumen al Premi Gaudí, el Premi Goya i el Premi José María Forqué, entre d'altres. La pel•lícula és una aproximació a l'Alzheimer, malaltia que afecta més de 26 milions de persones al món, que es va emetre el passat 1 de juny al "Sense ficció" assolint un dels millors registres d'audiència de la temporada.

"BICICLETA CULLERA POMA" és un llargmetratge documental produït per Cromosoma en coproducció amb TV3, Televisió Espanyola i la Xarxa de Televisions Locals, amb l'ajut de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), Ministeri de Cultura (ICAA) i Generalitat de Catalunya-Departament de Salut, i amb la col•laboració de Fundació Pasqual Maragall, Ajuntament de Barcelona, Obra Social de Caixa Catalunya, Caixa Manresa i Caixa Terrassa, Fundació Digitalent, EBU-UER, Fundació La Caixa, AVID, govern d'Andorra, Diputació de Barcelona i Catalan Films & TV.

El certamen de Cine Ceará 2011 s'ha celebrat a la ciutat brasilera de Fortalesa del 8 al 15 de juny.

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
“Dels reis medievals s’ha escrit molta història i les seves gestes han donat peu a grans llegendes.
Però malgrat haver-n’hi tanta literatura, a penes se sap com eren físicament ni quin rostre tenien.
La ciència ens durà ara a fer un viatge de set segles enrere per aclarir les incògnites
que envolten la vida del rei Pere II anomenat el Gran,
mort prematurament amb només 45 anys la matinada de l’onze de novembre del 1285.”


null


Així comença el documental “Anatomia d’un rei”, que ha estat seleccionat pel XXII International Festival of Archaeological Film, dins la secció "Arqueologia i societat". “Anatomia d’un rei” es presenta com un doble viatge al llarg de tot el procés que s’ha seguit durant l’obertura, extracció i posterior estudi de les despulles reials de Pere el Gran, però també com un repàs de la història d’un dels monarques més importants de la corona catalanoaragonesa.

El festival se celebrarà a la ciutat de Rovereto, a Itàlia, del 3 al 8 d’octubre del 2011.

FITXA DE PROGRAMA
Direcció i guió: Josep Rovira
Producció: Tona Julià i Jordi Campàs
Realització: Josep M. Martorell
Suport de realització: Olivia Rueda i Teresa Solé
Imatge: Jordi Díaz
Documentació: Maribel Serra

Una producció de Televisió de Catalunya amb la participació de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
“La maleta mexicana”, el documental sobre els negatius inèdits de Capa, Taro i Chim, es projectarà en la 46 edició del Festival Internacional de Cinema de Karlovy Vary, a la República Txeca. El treball és una coproducció de TV3.


“La maleta mexicana” (2011) de Trisha Ziff, és una producció de 212 Berlin, Mallerich Films Paco Poch, TV3 i TVE amb producció associada d’Alicorn Films, i amb la participació de l’ICAA i del Programa IBERMEDIA. Rodada a Espanya, els Estats Units, França, Holanda i Mèxic, participarà en la Secció Oficial de Documentals fora de competició en la 46 edició dels prestigiós Festival de Karlovy Vary.

null

Aquest llarg documental relata la troballa de 4.500 negatius de fotos fetes durant la Guerra Civil pels fotoreporters Robert Capa, Gerda Taro y David Seymour ‘Chim’, que van ser recuperats coincidint amb l’entrada en vigor de la Llei de la Memòria Històrica.

Aquests 4.500 negatius van ser descoberts a Ciutat de Mèxic el 2007, 70 anys després de la seva desaparició. Robert Capa, Gerda Taro i David Seymour ‘Chim’, tres amics exiliats d’Alemanya, Polònia i Hongria, es van conèixer a París entre el 1936 i el 1937 i es van unir per combatre el feixisme amb les seves càmeres. Van aconseguir dotar la contesa de visibilitat en publicacions com Regards, Ce Soir, Look o Life, que van convertir algunes de les seves cèlebres instantànies en icones.

El film segueix el viatge dels negatius des de França a Mèxic i descobreix el paper que aquest país va jugar durant el conflicte bèl·lic i el seu suport a la República en l’exili. Segons la directora, tot i que la pel·lícula tracta sobre Espanya i la Guerra Civil, “els records de la repressió, la dictadura i l’exili a Mèxic, aborda qüestions universals com la necessitat de desenterrar històries polítiques o personals per afrontar més bé el futur”.

El músic Michael Nyman i el cineasta John Sayles han participat en el documental en qualitat de productors executius.

Trisha Ziff va debutar amb el llargmetratge Chevolution (2008), que va participar, entre altres, en els festivals de Tribeca, Silver Docs i el Festival Latino de Los Ángeles –on va obtenir una Menció Especial-.

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El programa Latituds ha estat guardonat amb el premi honorífic del Festival de Cinema i Drets Humans Barcelona 2011 "per la seva tasca de difusió i defensa dels Drets Humans a Catalunya".A més del Premi Honorífic del Festival concedit a l’equip de Latituds, programa de l'àrea de Documentals de Televisió de Catalunya emès pel 33, també és concediran els premis: Amnistia Internacional; Survival Internacional; Periodisme Internacional i Drets Humans; Millor Llargmetratge i Millor Curtmetratge.

El Festival, que celebrarà la seva primera edició del 8 al 12 de juny a Barcelona, a més de projectar les obres en competició, organitza diverses taules rodones amb participació de l’actual portaveu de Wikileaks, Kristinn Hrafnsson; de Javier Couso, germà de José Couso, periodista mort a Iraq al 2003 pels trets d’un carro de combat nordamericà; i dels cineastes islandesos Gunnar Sigurdsson y Gudmundur Andri Skúlason, figures clau en l’esclariment de les causes de la crisi financera a Islàndia. El Festival, nascut a Tarragona, finalment es celebrarà a Barcelona i compta amb el suport d’Amnistia Internacional, l’Institut de Drets Humans de Catalunya, Survival, la Càtedra Unesco sobre Pau i Drets Humans, l’Institut Català Internacional per la Pau, el CCCB i l’Ajuntament de Barcelona, entre altres.

L’acte de cloenda i lliurament de premis es celebrarà diumenge 12 de juny a les 19h al Palau de la Virreina de Barcelona.

El programa Latituds es pot veure actualment els diumenges al vespre pel 33 i, abans de l'emissió per televisió, s'estrena en exclusiva per internet.

Més informació sobre el Festival de Cinema i Drets Humans Barcelona 2011
Latituds

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
"Adéu, Espanya?", el documental dirigit per M. Dolors Genovès, es projectarà el dijous 8 de juny a la Universitat de Standford, a Califòrnia.El documental es projectarà al Cinema Stanford de la mateixa universitat. A continuació trobareu els detalls de la ubicació i un enllaç on podeu ampliar la informació.

Stanford University (California, EUA)
History Corner; 450 Serra Mall, Bldg. 200.
ROOM: 200-303 (third floor)


Més informació