Arxius

Estas veient: maig 2011
Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
EMISSIÓ: dimecres 1 de juny.

ESTRENA A TELEVISIÓ. Guanyador del Premi Gaudí, del Premi Goya i del Premi José María Forqué a la millor pel•lícula documental 2011.

Dirigit per Carles Bosch, autor de "Balseros" i "Setembres".


null

“Enlloc no està escrit que aquesta malaltia hagi de ser invencible.”
Pasqual Maragall


A la tardor del 2007, a Pasqual Maragall se li diagnostica Alzheimer. Superat el cop inicial, ell i la seva família inicien una croada contra la malaltia, i, des del primer moment, aquesta pel•lícula es converteix en testimoni d'excepció. Amb intel•ligència, sinceritat i bon humor, Maragall es deixa retratar juntament amb la seva família i els metges per deixar constància del dia a dia de la seva lluita personal.


"Un cop la família va veure la pel·lícula no vam canviar res"Carles Bosch, autor de "Bicicleta, cullera, poma" ha conversat amb Joan Salvat i ha explicat com va ser el procés d'elaboració de la pel·lícula. Comptar amb la complicitat de la família de Pasqual Maragall va ser un fet clau per dur a terme el projecte. "És fruït de la confiança mútua que vam arribar a tenir", ha dit Bosch sobre la implicació de la família Maragall en el documental.

» Veure més

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
EMISSIÓ: dimecres 25 de maig.

Un documental sobre les vicissituds de l’ideari anarquista


null

“Sense ficció” presenta “Les caixes d’Amsterdam”, un documental de producció pròpia que analitza la importància de l’anarquisme com a moviment social i les seves múltiples manifestacions històriques.


"Hi ha una extensa trama internacional en la qual tot sempre passa per Barcelona
i pels anarquistes de la ciutat"El director de "Les caixes d'Amsterdam", Felip Solé, ha passat pel plató del Sense ficció per explicar com, a partir de l'anàlisi del contingut de les Caixes d'Amsterdam, l'equip del documental va descobrir que la capital va ser el far de bona part dels moviments anarquistes de tot el món.» Veure més

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
EMISSIÓ: dimecres 18 de maig.A Uclés, província de Conca, s’ha exhumat la primera fossa comuna d’una presó franquista. Supervivents de la repressió, familiars de les víctimes i joves de la comarca reflexionen sobre el que va succeir i sobre el que suposarà per a les seves vides un esdeveniment tardà, però necessari.

Una coproducció d’Inicia Films, Televisió de Catalunya i ITVS

Veure la nota de premsa del documental.