Arxius

Estas veient: abril 2011
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
La Convenció Anual de l' ASN (Association for the Study of the Nationalities) de la Universitat de Columbia de Nova York ha seleccionat el documental "Topografia de la memòria" per il·lustrar una de les seccions temàtiques sobre "Història, Política i Memòria".La convenció es fa entre els dies el 14 i 16 d'abril i "Topografia de la memòria" es projectarà el dissabte dia 16. Podeu trobar la informació en anglès d'aquest i dels altres documentals que es projectaran durant la convenció en aquest enllaç.
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
A partir de la setmana del 18 d'abril, el "Sense ficció" incorpora dues reemissions més a la graella del 33. D'aquesta manera, alguns dels documentals emesos al "Sense" es podran veure pel 33 els dijous i el divendres al voltant de les 10 del matí. El dijous dia 21 s'emetrà el documental "Guantànamo des de dins", un retrat que mostra les entranyes d'una de les presons més polèmiques del món, i el divendres 22 es podrà veure el títol "La porta de la pau celestial", sobre la revolució de Tiananmen.
Aquestes dues noves reemissions s'afegeixen a l'actual, que es fa cada dissabte al vespre pel 33, del documental que estrenem cada dimecres a TV3.
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
"Comprar, llençar, comprar", documental emès el passat mes de desembre al Sense ficció, ha estat nominat als premis "Focal International Awards" en la categoria de Millor Programa Documental. Aquest premis, convocats per una associació internacional de bancs d'imatges d'arxiu, reconeixen la qualitat de produccions diverses que utilitzen imatges d'arxiu.

nullnull

El documental, dirigit per Cosima Dannoritzer, competeix amb treballs d'algunes de les productores més prestigioses en aquest àmbit, de països com els Estats Units, Cabadà, el Regne Unit i França. "Comprar, llençar, comprar" és l'únic programa estatal nominat en alguna de els dotze categories de premis.

Els guanyadors es donaran a conèixer en una gala que es farà a l'Hotel Lancaster de Londres el pròxim dimecres 11 de maig.» Veure més

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental “Al final de l’escapada”, coproduït per TV3, ha rebut una menció especial en la categoria “Largometraje iberoamericano documental”, en la 26 edició del Festival Internacional de Cine en Guadalajara (FICG), a Mèxic.

null

El treball, que dirigeix Albert Solé - autor del documental “Bucarest, la memòria perduda”, guanyador d'un Goya - i que produeix TV3 i Minimal Films, també ha guanyat dues Biznagas de Plata en la 14 edició del Festival de Màlaga: el segon premi en la secció de documentals i el Premi del Públic.


Sinopsi "Al final de l'escapada"
Miguel Núñez sabia que el final era a prop. Després de tota una vida perseguint utopies, es va lliurar al seu últim combat, el de la mort digna, amb el mateix fervor revolucionari amb què es va enfrontar al franquisme i a les dictadures centreamericanes. Aquesta és la història d’un "heroi del nostre temps", com el va definir Manuel Vázquez Montalbán. Un home que va estar 14 anys a les presons de Franco, que va ser torturat diverses vegades i que es va jugar la vida en reiterades ocasions pels seus somnis universals de justícia social. Coherent, lúcid i sarcàstic fins a l’últim sospir, el Miguel va organitzar i controlar cada detall del final de la seva escapada vital.

Fitxa tècnica
Direcció i guió: Albert Solé.
Direcció de fotografia i muntatge: Hans Hansen
Ajudant de direcció: Wilson Osorio
Direcció de producció: Davina Breillet
So: Marc Casademunt.
Companyia de producció: Minimal Films
Format de rodatge: HDV
Duració: 79 minuts
Idiomes originals: castellà i català
Localitzacions: Barcelona, Madrid, Nicaragua, Hongria, França
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental de TV3 sobre la matança de Vic va ser vist per una mitjana de 710.000 espectadors i #senseficcio és "Trending Topic" a Twitter.


null


El documental “ETA a la ciutat de sants” va liderar l’audiència, ahir, a Catalunya. Segons dades de Kantar Media, el documental de TV3, dirigit i presentat per Albert Om, i que recorda l’atemptat d’ETA a Vic al maig del 1991, va ser vist per una mitjana de 710.000 espectadors, amb una quota del 21,3%. Amb una durada de 65 minuts i a partir de les 21.55, el documental va arribar, a les 22.14, a un màxim d’audiència de 773.000 espectadors i al 23,2% de quota. A més, el treball va tenir un gran èxit de participació a Twitter, tant durant l’emissió com després, una comunicació que encara continua ara. Són comentaris d'elogi de la feina feta, de la qualitat del documental, dels testimonis aconseguits, de les imatges inèdites... En definitiva, el hashtag #senseficcio va ser i encara és "Trending Topic" - tema més utilitzat i parlat a la xarxa - a l'Estat espanyol. El blog del Sense ficció també ha augmentat les visites un 45 per cent després de l'emissió del documental.

Finalment, cal destacar que TV3 tornarà a liderar l’audiència al març, per setè mes consecutiu, amb més de tres punts d’avantatge.