Arxius

Estas veient: febrer 2011
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El programa “Latituds” de l’Àrea de Documentals de TV3 ha estat guardonat amb el Premi Honorífic en el Festival de Cinema i Drets Humans de Tarragona. Segons el director del festival, Toni Navarro, “l’atorgament d’aquest premi ha estat valorat atès la fidel tasca de
l’equip de Latituds en la difusió i defensa dels Drets Humans i de l’activitat en el camp de la Cooperació Internacional a Catalunya.”


null

El programa Latituds, dirigit per Jordi Vilardell, vol donar visibilitat als que impulsen solucions a la pobresa, les injustícies i les guerres del món.
Cada capítol tracta sobre un tema concret, amb els protagonistes de projectes concrets sobre el terreny; ells mateixos expliquen quins problemes tenen i què fan per superar-los. Especialistes de prestigi complementen la visió global del problema i de les possibles solucions.El Festival, que se celebrarà a Tarragona entre el 8 i el 12 de juny, té com a objectiu difondre i potenciar el respecte a la Declaració Universal del Drets Humans, valors que han de créixer, sobretot entre els joves, i s’han d’acabar d’arrelar entre la població en general.


WEB LATITUDS
FESTIVAL DE CINEMA I DRETS HUMANS DE TARRAGONA


Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
“Bicicleta, cullera, poma”, una producció de Cromosoma TV Produccions i TV3, amb la participació de TVE, XTVL, ICIC i ICAA, i que emetrà properament Sense Ficció, ha guanyat el Goya al millor documental. Dirigit per Carles Bosch, retrata la figura de l’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall des que se li diagnostica Alzheimer.

nullnull

3 coproduccions de TV3 s’emporten 11 Goyas

TV3 és coproductora de “Pa negre”, “Bicicleta, cullera, poma” i “Chico i Rita”, i participa en “Biutiful”. En total, aquests quatre títols han acaparat 12 Goyas.

L’aposta decidida de TV3 per participar en les produccions del país ha donat els seus fruits, i en aquesta edició dels Goya, especialment. “Pa negre”, una coproducció de Massa d'Or Produccions i Televisió de Catalunya amb la col•laboració de l'ICIC i la participació de TVE, ha estat la gran triomfadora de la nit, amb 9 Goyas: millor pel•lícula, millor direcció (Agustí Villaronga), millor actriu protagonista (Nora Navas), millor actriu repartiment (Laia Marull), millor actor revelació (Francesc Colomer), millor actriu revelació (Marina Comas), millor guió adaptat (Agustí Villaronga), millor direcció artística (Ana Alvar González) i millor direcció de fotografia (Antonio Riestra).

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El llibre disc de Jordi Savall “Dinastía Borja”, que inclou el documental “Música Savall, història Borja” coproduït per TV3, Lavinia Productora i TVE, ha estat guardona amb el Premi Grammy a la “Best Small Ensemble Performance”.

null

Dirigit per Maria Gorgues, “música Savall/història Borja” segueix, dia a dia, el procés de creació d’una gran obra musical sobre la controvertida família dels Borja. Per primera vegada en un documental, Jordi Savall s’obre a parlar de la seva música i del seu ofici.
Per celebrar el 500 aniversari del naixement de Sant Francesc de Borja, quart duc de Gandia, l’ajuntament d’aquesta ciutat valenciana encomana a Savall un programa musical centrat en la família Borja. Aquesta proposta es va materialitzar amb “Dinastia Borja. Església i poder al Renaixement”, un disc llibre amb tres CD que ha estat guardonat en la 53 edició dels premis Grammy, els premis més importants de la música, en l’apartat “Best Small Ensemble Performance” (millor composició de petit format).

“música Savall/història Borja”

Coincidint amb el 500 aniversari del naixement de Sant Francesc de Borja, quart duc de Gandia, el documental ha seguit, amb Jordi Savall i els col•laboradors més pròxims, el procés de creació de “Dinastia Borja. Església i poder al Renaixement”. La música del temps dels Borja, des de Calixte III i el papa Alexandre VI, passant pels seus fills Cèsar i Lucrècia, fins a arribar a Sant Francesc de Borja (jesuïta i compositor), n’és el fil conductor. El documental aprofita aquest itinerari històric i artístic per acostar-se a la música antiga a través dels intèrprets i descobrir per a l’espectador el paper dels instruments originals o la importància de la reconstrucció de partitures. També mostra les facetes de director, investigador i intèrpret de Jordi Savall, i els lligams personals del músic amb la cultura valenciana.

Captivat per l’acústica de la Col•legiata de Sant Vicenç de Cardona des de fa més de 22 anys, Jordi Savall torna novament a l’església del castell per gravar-hi un dels seus projectes artístics més importants del 2010. Per celebrar el 500 aniversari del naixement de Sant Francesc de Borja, quart duc de Gandia, l’ajuntament d’aquesta ciutat valenciana encomana a Savall un programa musical centrat en la família Borja.

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
Ha estat guardonat en la 17a edició dels Premis als Mitjans de Comunicació que atorga el Consell Municipal de Benestar Social de l'Ajuntament de Barcelona.

El Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, el Consell Municipal de Benestar Social de l'Ajuntament de la ciutat ha lliurat els 17ns Premis als Mitjans de Comunicació, uns guardons que van néixer l'any 1993 i que volen reconèixer el bon tractament de la informació sobre temes socials de la ciutat de Barcelona. El documental de TV3 "Barraques. La ciutat oblidada" que va emetre el programa "Sense ficció" ha estat premiat.

El jurat ha valorat que és un documental molt ben estructurat i amb una realització excel·lent. També el fet que aporta imatges inèdites i recupera la veu dels mateixos protagonistes, que són el fil conductor del rostre humà de "Barraques". És un treball molt ben documentat que, a més a més, aporta el valor afegit de recuperar una realitat desapareguda de la ciutat i alhora oblidada per la seva incomoditat. És un testimoni colpidor i de denúncia social d'aquella realitat, però a la vegada, un tema de molta actualitat donats els nous fenòmens migratoris i la situació d'exclusió en què es troben les persones immigrades.

Els premis s'atorguen en les modalitats de premsa, ràdio, televisió i internet. En aquesta edició s'han presentat 23 treballs. A banda dels premis i de les mencions especials atorgades, el jurat ha volgut reconèixer aquest any la tasca dels mitjans de comunicació en el segrest dels cooperants de Barcelona Acció Solidària, i ha valorat el tractament informatiu en positiu que es va fer de l'esdeveniment i fora de qualsevol mercantilització dels fets. Així mateix, ha volgut reconèixer les bones formes de la direcció de l'associació i la serenitat dels familiars dels segrestats, davant la incertesa dels esdeveniments.

Entre el guardons que ha rebut "Barraques, la ciutat oblidada" destaca el premi FIAT/IFTA a la millor recerca documental.