Arxius

Estas veient: febrer 2011
Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Estrena, dimecres 2 de març.

El documental que presentem aquesta setmana al "Sense ficció" aporta noves revelacions sobre un dels fets que va marcar la història del segle XX i que va quedar gravat a la memòria de tot el planeta. Noves revelacions sobre les 24 hores després de l’assassinat del president Kennedy i el caos que es va apoderar de Washington i la Casa Blanca. Un treball d’investigació que revela moments inèdits fins ara.

null

Els moments i hores posteriors al tràgic assassinat de John Fitzgerald Kennedy van tenir una gran influència en la història dels Estats Units i de tot el món, però fins ara se n’ha parlat molt poc. Amb el temps com a principal eina narrativa, aquest documental reexamina aquell dia que va definir la història d’Occident amb l’ajuda de certes dades sorprenents que s’han fet públiques recentment, i ens mostra un vicepresident que va haver de prendre decisions crítiques amb molt poca informació sobre les circumstàncies.NOTA DE PREMSA DEL DOCUMENTAL

18/02/2011: "Infància en risc"

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Emissió: Dimecres 23 de febrer

“Infància en risc” és un documental que dóna veu al maltractament infantil. Es tracta d’una producció que manté l’anonimat de les víctimes, però que fa sortir de l’anonimat la terrible problemàtica en què es troben massa nois i noies.

Ho fa a partir de l’impacte del testimoniatge sonor en primera persona. Els testimonis són joves que provenen d’una situació de maltractament recent i que es debaten entre la seva crua història i la impossibilitat d’entendre el perquè de tot plegat, el perquè els ha tocat ser víctimes d’uns actes tan inversemblants.
Ells s’ho pregunten i es responen. En definitiva, fan les seves pròpies anàlisi del que és i ha estat la seva vida. Mentre sentim la seva veu, la pantalla ens mostra una animació evocativa, crua, suggerent... aquella que requereix el seu relat.

“Infància en risc” aborda la negligència aguda, l’abús sexual i el maltractament físic.

NOTA DE PREMSA DEL DOCUMENTAL

14/02/2011: “SOLDATS DE PAU”

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Emissió: Dimecres 16 de febrer, 23h35

“Sense ficció” presenta un documental que ens ensenya “el nou ordre mundial”. Fins ara pensàvem que la guerra era el que permetia fer grans negocis; ara ensenyem que en realitat és la pau. La cultura de pau ha anat guanyant adeptes a tot el món i ha donat com a resultar un fet mai vist en la història de la humanitat. Mai com ara hi havia hagut tan pocs conflictes bèl•lics a sobre de la Terra, i aquest és el punt central del documental que aquesta setmana presentem.

null

Un documental dirigit per Tim Wise

Nota de premsa del documental
Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
EMISSIÓ: dimecres 9 de febrer a les 21:50

"A Irlanda, s’anomenen pluja seca les gotes d’aigua que s’evaporen abans d’arribar a calar. A penes és perceptible. Sents que et toca i desapareix sense deixar rastre. En això consisteix la mediació.”
Sense ficció estrena “Pluja seca”, un documental que mostra els processos de pau fets a l’ombra per part d’un grup de mediadors que han acabat sent determinants en l’anunci de treva fet per ETA el 10 de gener.El director del documental, Gorka Espiau, ha explicat totes els dificultats que han envoltat l'elaboració d'aquest arriscat documental.

Veure la nota de premsa del documental.