Arxius

Estas veient: desembre 2010
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental “Pedra Líquida, descobrint els secrets de Gaudí” sobre les obres de la Sagrada Família i que va ser emès al programa “Sense Ficció” del dia 4 de novembre, es podrà tornar a veure el dia 28 de desembre a les 21h 40 al Canal 33, fent possible una nova emissió en millor horari com havien sol•licitat un gran nombre de comunicats al Blog.

D’altres documentals també es podran veure aquest dies de Nadal al 33:

“Salvem la Luna”. 25 de desembre a les 21h.15 i el 26 de desembre a les 13h.30.

“Els Horts”. 26 de desembre a les 21h.40.

“Música Savall, història Borja”, el 4 de gener a les 21h.40 i el 7 de gener a les 17h.20.

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
Durant aquests dies es farà l’estrena de dos documentals al 33.

25 de desembre, 17h.15:

“ELS REIS DE LA PASTISSERIA”.
La història de la competició de 16 pastissers francesos que es reuneixen durant tres dies per fer escultures de xocolata i sucre de més d’un metre d’alçada.

27 de desembre, 21h40:
“L’ÚLTIM AVÍS”
Leonardo di Caprio, coautor i coproductor. Una investigació de com els éssers humans han canviat el clima de la terra i com es poden reparar els danys
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
Dolors Genovès i la direcció de Televisió de Catalunya, Premi Òmnium de Comunicació per la realització i la difusió del documental “Adéu, Espanya?”

Òmnium Cultural ha fet públic avui el veredicte del jurat del Premi Òmnium de Comunicació, que ha estat per a Dolors Genovès i la direcció de Televisió de Catalunya per la realització i la difusió del documental “Adéu, Espanya?”, ex aequo amb Vilaweb.

El Premi, juntament amb el Memorial Joan B. Cendrós, són convocats per Òmnium Cultural per reconèixer el treball dels professionals de la comunicació i dels mitjans i s’emmarquen en el conjunt dels premis de la Festa de les Lletres Catalanes. Es lliuraran en la gala de la 60a Nit de Santa Llúcia, que tindrà lloc aquest divendres, 17 de desembre, a Viladecans.

Premi Òmnium de Comunicació

L’objectiu d’aquest premi és reconèixer i subratllar els esforços que es fan en els mitjans d’informació i comunicació de masses, sigui quin sigui el seu format i suport, per prestigiar l’ús de la llengua catalana en qualsevol dels seu registres i projectar la cultura dels Països Catalans.

Així, ha estat guardonada Dolors Genovès i la direcció de Televisió de Catalunya per la realització i la difusió del documental “Adéu, Espanya?”, ex aequo amb Vilaweb pel seu paper impulsor, dinamitzador i de lideratge de la xarxa en català des de fa 15 anys (Vicent Partal i Assumpció Maresma).


Adéu, Espanya?

En un escenari de globalització i democratització s’ha produït l’emergència de les nacions sense estat que aspiren a decidir el seu propi futur constitucional. “Adéu, Espanya?” compara la realitat de Groenlàndia, Escòcia i el Quebec amb Catalunya. Per fer-ho, es pregunta si la secessió és democràtica i si els processos d’independència són jurídics –emparats en clàusules legals- o polítics –fruit d’una negociació-; analitza els recursos econòmics de cada país i la seva viabilitat com a estats sobirans, i examina el posicionament de la Unió Europea, l’oficial i l’extraoficial, davant la possibilitat de la secessió d’una part d’un estat membre i de la seva incorporació immediata a la Unió.

El documental, que es va emetre en l’espai “Sense ficció” de TV3, el 3 de juny, és una producció de TV3 amb la col•laboració de Brutal Media, dirigit per M. Dolors Genovès i realitzat per Àngel Leiro.


També s’ha fet públic el premi Joan B. Cendrós al periodista Colm Tóibín per l’article Bullfighting ban is sweet revenge for Catalonia.


Sant Joan Despí, 15 de desembre del 2010


Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El premi 'Mistery' al millor documental dins del Festival Courmayeur Noir italià ha estat per a “Esquivar i pegar”, un film coproduït per TV3 que explica la vida del boxejador Benito Eufemia.
L’entrega de premis va tenir lloc el diumenge 13 de desembre a la mateixa localitat que dóna nom al festival.


Sinopsi

Benito Eufemia s'entrena cada dia, matí i tarda, en un minúscul gimnàs del barri del Clot de Barcelona. Té 38 anys i un combat a la vista. El dia a dia d’en Benito és frenètic. Treball nocturn com a “coordinador” en discoteques, cuidador de la seva mare, professor de classes d'arts marcials en un altre gimnàs, promotor i empresari de la seva pròpia vetllada... Acaba de ser pare. Es presenta al jutjat cada 15 dies per demostrar que no malbarata la seva llibertat condicional.

Mentre la data clau s'apropa, vivim el present d’en Benito i revivim el seu increïble passat. En poques setmanes s’enfrontarà amb Mandy Boukaly, un nigerià de més de 2 metres, per guanyar uns llocs en el rànquing espanyol dels semipesants.

No és un combat més. Ha passat 12 anys a la presó, i encara es troba en llibertat condicional. Per a ell, la boxa ho és tot. Significa poder estirar uns anys més la seva peculiar carrera esportiva, fer-se un lloc i poder disputar el Campionat d’Espanya o, per què no, el d’Europa.

Assistim als seus interminables entrenaments i a les xerrades amb el seu entrenador i mentor, el senyor Alfons Goya, un supervivent de l’època daurada de la boxa barcelonina, i tot un filòsof.

El dia de la vetllada ha arribat, i prop de 1.000 persones esperen fora per veure el combat principal de la nit. Només falten deu minuts perquè tot comenci, i en Benito s’ha allunyat durant uns moments del seu entrenador i dels seus amics: passeja sol, capcot i concentrat pels passadissos del poliesportiu. Sona una música esmorteïda de fons i, mentre el presentador crida el seu nom, en Benito encara lentament les escales que el duen cap al ring.

Fitxa tècnica

Producció: TV3, Nadir Films i Jaibo Films SL
Guió i direcció: Juanjo Giménez i Adán Aliaga
Productors: Juanjo Giménez, Adán Aliaga i Miguel Molina
Muntatge: Aurora Sulli
Música: Vincent Barrière
Producció Associada TVC: Jordi Ambrós
Caps de producció: Pepa de Sárraga i Pablo Menéndez