Arxius

Estas veient: octubre 2010
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
60 minuts dedicarà tots els reportatges del mes de novembre a parlar de la Xina. En el context de la programació especial del canal 33 “D’aquí i d’allà” i en el mes dedicat als treballs audiovisuals d’aquest país, 60 minuts emetrà els documentals següents:

2 de novembre. “El poder de la Xina”, un treball que suposa una mirada sobre la manera com el capital xinès s’està estenent, gairebé sense competència, arreu del món.

Una imatge del treball "El poder de la Xina".

9 de novembre. “Els nou-rics i els pobres del camp”, un capítol de la sèrie “Contrastos a la Xina”, feta per la cadena de televisió japonesa NHK, que mostra com a la Xina la bretxa entre rics i pobres creix a un ritme alarmant, fet que s’està convertint en un dels assumptes més urgents que cal resoldre des de l’administració de Hu Jintao.

16 de novembre. “La guerra dels minisúpers a la Xina” explica que un dels fronts de la batalla actual a la Xina consisteix a intentar dominar el mercat dels consumidors, i el reportatge ho fa a partir de la batalla entre tres cadenes de supermercats per aconseguir la supremacia a Xangai i, també, a la resta del país.

Una de les escenes que apareix en el reportatge "La guerra dels minisúpers a la Xina".

30 de novembre. “Viure del metall” relata que al voltant de 50.000 treballadors immigrants formen un veritable exèrcit de desmantellament de components metàl•lics en una ciutat del sud de Xangai, posant en perill la seva salut per sobreviure.

Tots els documentals es podran veure els dimarts al Canal 33 en l’horari habitual del 60 minuts.
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
"El fill de son pare", documental emès al "Sense ficció" la temporada passada, ha rebut la menció especial del Prix Europa, en la categoria "Iris TV", la secció en la qual participen tots aquells treballs televisius que opten a ser escollits com el "Millor programa multicultural de Televisió". Isabel Fernández, directora del documental, va ser a Berlín i va poder recollir la menció en l’acte d’entrega dels premis, celebrat aquest cap de setmana a la capital alemanya.Podeu veure el documental "El fill de son pare" si accediu a la "Docuteca" d'aquest mateix blog o, si ho preferiu, podeu fer-ho a través d'aquest enllaç.


Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció

El documental "Querida Dª Elena" ha estat seleccionat per a competir al Prix International du Documentaire et du Reportage Mediterraneen, organitzat pel Centre Méditerranéen de la Communication Audiovisuelle (CMCA). La CMCA, creada el 1995 i amb seu a la ciutat, és una associació que vol ser també una xarxa de cooperació audiovisual que agrupa diversos organismes de televisió i també de productors i d'altres agents de l'audiovisual que pertanyen a l'àrea d'influència de la cultura mediterrània.El premi es lliurarà el pròxim dia 1 de desembre a Marsella.

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental “Barraques. La ciutat oblidada” ha estat guardonat amb el premi que anualment convoca la Federació Internacional d'Arxius de Televisió, FIAT/IFTA ARCHIVE ACHIEVEMENT AWARD, en la modalitat de la recerca i ús d'imatges d'arxiu en una producció.

Dins del marc de la Conferencia FIAT/IFTA que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Dublín, hostatjada per la RTE, dissabte 16 es van donar a coneixer els premis FIAT/IFTA, Archive Achievement Awards 2010, en una cerimonia al Irish Film Institute."Barraques, la ciutat oblidada" va rebre el premi a la millor recerca, - Best archive research -, que va recollir Miracle Tous en nom de tot l'equip. A la conferència hi van assistir uns 250 delegats d'arreu del mon.

Sobre “Barraques. La ciutat oblidada”

"Barraques. La ciutat oblidada" va néixer com un reportatge per al programa de TV3 “30 minuts”, però després d’una ampliació de la recerca i l’aportació de nous testimonis i materials d’arxiu, es va muntar una versió més extensa en format de documental i es van reconstruir històries d’una època molt oblidada amb una gran fidelitat. Aquesta versió ampliada es va produir dins de l'àrea de documentals de TV3, i es va emetre al programa "Sense ficció".

"Barraques. La ciutat oblidada" vol recordar uns anys, no gaire llunyans, en què milers de persones, treballadors integrats en la vida de la ciutat, van haver de viure en una mena de ciutat al marge, molt temps sense aigua ni llum i sense els serveis més elementals. Un gran nombre de pel•lícules i fotografies permet tornar a fer visible aquella altra ciutat que la Barcelona del disseny i els grans projectes urbanístics ha volgut enterrar.


Un reportatge de: Alonso Carnicer i Sara Grimal
Muntatge: Agustí Poch
Documentació: Miracle Tous
Producció: Tona Julià i Sandra Rierola
Muntatge musical: Marta Millà

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El Festival Ciné Tapis Rouge de Mont-real ha seleccionat el documental "Adéu, Espanya?" (Adieu, l'Espagne? en la versió francesa), entre les produccions catalanes convidades a participar per presentar la cinematografia catalana davant la premsa. El passi oficial del documental es farà el dissabte dia 30 d'octubre i anirà acompanyat d'un col·loqui en el qual hi intervindrà la directora, M. Dolors Genovès. Podeu trobar més informació en aquest enllaç. El festival, que es durà a terme entre el 27 i el 31 d'octubre a la ciutat quebequesa, arriba al seu tercer any de vida després d'haver dedicat les anteriors edicions a les cinematografies de Suïssa i de Bèlgica.Aquest és tan sols un dels punts de parada de l'itinerari que està seguint el documental des de la seva exitosa estrena televisiva, el passat mes de juny al Sense ficció. "Adéu, Espanya?" també es projectarà, el pròxim dia 28 d'octubre, al Cinema Studio Galande de París, després d'haver-se mostrat també a Amsterdam i a Londres.