Arxius

Estas veient: octubre 2010

25/10/2010: "Homes de la City"

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Nominat al Millor Documental al Festival de Sheffield 2009
Guanyador del premi Silver Horn al Mèrit artístic al 50è Festival de Cinema de Cràcovia

“Ningú no ha fet mai un documental sobre la City tan singular, humà i evocatiu” – The Times


EMISSIÓ: dijous 28 d'octubre.

null

El documental que presenta aquest dijous “Sense ficció” és una crònica sobre la vida i el destí d’un grup d’homes, de diferent procedència i classe social, durant la pitjor etapa de la crisi financera actual: la que va precedir la caiguda de l’imperi de Lehman Brothers. El treball se centra en el seguiment de quatre personatges que tenen relació amb la City, el districte financer de Londres, i que, d’alguna manera, busquen el seu lloc a la capital: un executiu i gestor de fons d’inversió que ha perdut la seva família a causa de la seva obsessió compulsiva per seguir contínuament davant el monitor l’evolució dels mercats financers; un escombriaire “espiritual” que està en plena recerca de la seva pau interior; un financer insatisfet de la seva trajectòria laboral – trenta-dos anys a la mateixa empresa – i que es qüestiona el seu paper en la societat, i un immigrant procedent de Bangladesh que es queda a l’atur. Tots quatre personatges formen un curiós mosaic i ens mostren la cara oculta, fins ara molt poc retratada, d’una de les capitals financeres més poderoses d’Europa.

Una producció de Bungalow Town productions & BBC “Storyville”.

18/10/2010: "L'últim dret"

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Un documental que ens ofereix una reflexió clara i sense embuts d’un tema encara considerat tabú en la nostra societat.

EMISSIÓ: dijous 21 d'octubre.Sense ficció presenta “L’últim dret”, documental que obre un debat i tracta, amb el testimoni d’experts, temes polèmics com la mort digna, l’eutanàsia, les cures pal•liatives, els acarnissaments terapèutics, la deontologia mèdica, els testaments vitals i tot allò que té a veure amb el final de la vida d’aquelles persones que pateixen malalties terminals i volen posar fi als seus dies d’una manera que no comporti dolor – propi o aliè – o que en comporti el mínim possible."La gent està més oberta a parlar de l'eutanàsia".

Són paraules de Montserrat Bou, productora executiva de "L'últim dret", que ha conversat amb Joan Salvat i ha destacat que, tot i ser encara una qüestió tabú entre determinats sectors de la societat, l'eutanàsia és un tema que cada vegada té més presència en el debat ciutadà.

Veure la nota de premsa del documental.
Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Com treballa el fotògraf oficial del president d’una de les nacions més poderoses del món?


EMISSIÓ: dijous 14 d'octubre.

null

Els fotògrafs presidencials han capturat sovint alguns dels moments més importants i commovedors d’una presidència, i s’han guanyat així un lloc d’honor en la història de la fotografia i, per extensió, en la història política. Sense ficció presenta un documental que ens acosta la feina del fotògraf oficial del president Barack Obama. Documentar i compilar un extens arxiu de la que pot ser una de les presidències històriques dels Estats Units d’Amèrica és la feina i la responsabilitat principal del fotògraf Pete Souza, també director del gabinet de fotografia de la Casa Blanca. Les càmeres de National Geographic van fer un seguiment de sis mesos de la feina de Souza i del president Obama, immers en plena campanya per a la reforma del sistema sanitari al seu país. Els retrats de Souza mostren Barack Obama en la seva faceta de polític, però també permeten conèixer el líder en la seva faceta més domèstica, pròxima a la seva família, al personal que l’envolta i tots aquells qui habiten la Casa Blanca. D’aquesta manera, aquest treball és un document únic que ens ofereix també una mirada exclusiva a la Casa Blanca a través d’un dels seus inquilins més carismàtics i, possiblement, més emblemàtics, Barack Obama, que també té veu en aquest treball.

En acabar el documental emetrem un treball sobre la figura de la periodista Helen Thomas, una de les periodistes mítiques de la Casa Blanca.

Veure la nota de premsa del documental.

04/10/2010: "Invasors"

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Un documental que treu a la llum, amb imatges inèdites del món animal,
un drama ambiental de dimensions catastròfiques.


EMISSIÓ: dijous 7 d'octubre.Sense ficció presenta una història que fins ara mai no havia estat explicada tan obertament. La venda il•legal i legal de milions d’animals i plantes exòtiques a tot Europa i, especialment, a Espanya, mou a l’any desenes de milers de milions d’euros. Espanya és el PRIMER país en el funest rànquing d’abandonament d’animals i, avui en dia, s’enfronta a aquest problema sense haver quantificat encara les conseqüències del fenomen. Moltes d’aquestes espècies acaben habitant silenciosament entre nosaltres des de fa molts anys, sense haver estat a penes censades, posant així en perill els nostres ecosistemes, la nostra economia i, sobretot, la nostra salut. Periodisme d’investigació de primera mà, al servei d’un documental sobre medi ambient i ecologia recomanat per a tots els públics.El director del documental, Luis Miguel Domínguez, ha visitat el plató del Sense ficció per explicar-nos com va ser l'experiència de rodar aquest documental.

Veure la nota de premsa del documental.