Arxius

Estas veient: agost 2010
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
"Bicicleta, cullera, poma", el nou treball de Carles Bosch que recull el procés de lluita contra l'Alzheimer per part de Pasqual Maragall, expresident de la Generalitat de Catalunya i exalcalde de Barcelona, ha estat seleccionat per a formar part de la secció oficial - fora de competició - del Festival de cinema de Sant Sebastià.

null


La pel•lícula, produïda per Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola i Cromosoma i feta també en col•laboració amb la fundació creada pel polític el 2008 per impulsar la investigació sobre l’Alzheimer i les malalties neurodegeneratives, compta amb el testimoni de Pasqual Maragall i de la seva família - a més d'incloure el testimoni de científics i d'altres afectats per l'Alzheimer- i és una aproximació a la malaltia que pretén abordar, simultàniament, la perspectiva científica i els aspectes humans i emocionals que marquen l’etapa posterior al seu diagnòstic.

El rodatge del documental s'ha allargat més de dos anys i el treball que n'ha resultat ens proposa un seguiment de Maragall i de la seva família tot mostrant diverses situacions, com les visites de Maragall al neuròleg i l'assistència a les reunions amb el patronat de la Fundació Pasqual Maragall per a la Recerca sobre l’Alzheimer, així com d'altres moments que formen part de la quotidianitat de l'ex president.

L’estrena del documental als cinemes està prevista per a les primeres setmanes d'octubre i, més tard, "Bicicleta, cullera, poma" s'emetrà al programa "Sense ficció".

Podeu trobar més informació del documental en aquest enllaç. O bé, si ho preferiu, podeu entrar als grups que s'han creat al Facebook i al Twitter.
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental dels periodistes Alonso Carnicer i Sara Grimal recorre, imparable, bona part de les pantalles del país i de part de l'estranger. El passat mes de juliol el documental dels dos reporters de Televisió de Catalunya es va projectar a la ciutat colombiana de Medellín. Els assistents a l'auditori del Centro Cultural de Moravia van poder veure el documental i, després de l'emoció que van despertar els testimonis del barraquisme barceloní, va arribar el debat, que es va centrar en parlar dels paral·lelismes del passat de Barcelona amb el present de Medellín. Tothom va estar d'acord en què el documental de Carnicer i de Grimal va omplir l'auditori colombià d'esperança, de cara a poder solucionar els problemes de vivenda que encara afecten bona part del país.

Els periodistes Alonso Carnicer i Sara Grimal durant el rodatge a la ciutat de Barcelona.

"Barraques. La ciutat oblidada" es tornarà a projectar a Medellín el pròxim octubre durant la Biennal Internacional d'Arquitectura i Urbanisme.