Arxius

Estas veient: juliol 2010
Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Aquest estiu, les nits dels dijous a TV3 i les dels dimarts al C33 s'ompliran amb una selecció d'alguns dels documentals emesos al programa. D'aquesta manera, "Sense ficció" ocuparà, com ho fa la resta de l'any, la nit dels dijous al principal canal de Televisió de Catalunya. Al voltant de la mitjanit, els espectadors que ho desitgin podran veure les reemissions dels següents documentals a TV3:

- QUI VA MATAR EL COTXE ELÈCTRIC. Dijous 29 de juliol
- KING. Dijous 5 d'agost
- EL DESPERTAR DE LA CRIA DE MAMUT. Dijous 12 d'agost
"El despertat de la cria de mamut"
- EL CIRURGIA ANGLÈS. Dijous 19 d'agost
- MUNIYR EL RINOCERONT. Dijous 26 d'agost
"Munyir el rinoceront"
- TAXI CAP A LA FOSCOR. Dijous 2 de setembre
- 102 MINUTS QUE VAN CANVIAR AMÈRICA. Dijous 9 de setembre


Pel que fa als documentals que es podran veure els dimarts d'aquest estiu al C33, el calendari de programació és aquest:

- CAFÈ BRUSSEL•LES. Dimarts 29 de juny
- L’OLGA, DEU ANYS DESPRÉS. Dimarts 6 de juliol
- EL PREU DE VOLAR. Dimarts 13 de juliol
"El preu de volar"
- EL LABERINT. Dimarts 20 de juliol
- JOSÉ MARÍA AZNAR. UNA BATALLA INACABADA. Dimarts 27 de juliol
- BARRAQUES. LA CIUTAT OBLIDADA. Dimarts 3 d’agost
"Barraques. La ciutat oblidada"
- CERDÀ, UN VISIONARI MALEÏT. Dimarts 10 d’agost
- MÚSICA SAVALL, HISTÒRIA BORJA. Dimarts 17 d’agost
- QUERIDA Dª ELENA. Dimarts 24 d’agost
- SALVEM LA LUNA. Dimarts 31 d'agost
"Salvem la Luna"
- VOT DE SILENCI. LA LEGIÓ DE CRIST. Dimarts 7 de setembre
Dimarts 14 de setembre no s'emetrà cap documental.
- CAMP D’ARGELERS. Dimarts 21 de setembre


El "Sense ficció" inaugurarà temporada el mes de setembre amb nous documentals.

19/07/2010: “Náufragos”

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Guanyador del premi Joris Ivens al millor documental -IDFA 2007
Seleccionat per a la Secció Oficial de Sundance


null

Emissió: dijous 22 de juliol

“Sense ficció” presenta el documental sobre una de les històries de supervivència més dramàtiques de tots els temps, narrada en la pel•lícula “Viuen”, protagonitzada per Ethan Hawke l’any 1993. Explicada pels mateixos supervivents, la història està narrada per un dels seus amics d’infantesa, el cineasta Gonzalo Arijón, que ha recollit el testimoni de tots els homes que van viure aïllats del món durant gairebé tres mesos.

Veure la nota de premsa del documental.
Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
null
Emissió: dijous 15 de juliol

A Changsha, la capital de la província de Hunan, al sud de la Xina, hi ha el restaurant Llac Occidental, el restaurant més gran del món. Aquest temple del menjar pot acollir més de 5.000 comensals, té més de 5 cuines i més de 300 cuiners, els quals només són una part dels prop de 1.000 treballadors amb què compta aquest restaurant. El Llac Occidental, un símbol de la nova Xina, és un microcosmos, una metàfora dels canvis econòmics i socials que han sacsejat el país, sobretot abans de les Olimpíades de Pequín del 2008. A més, aquest restaurant és molt més gran, més agosarat i millor que els restaurants de la competència, premisses bàsiques per tenir èxit amb un negoci a la Xina. Tot recorrent les instal•lacions d’aquest petit univers culinari, el documental retrata també les personalitats i vides d’algunes de les persones que hi treballen. “El restaurant xinès més gran del món” ens ofereix així una perspectiva única sobre el camí pel que ha optat recórrer la Xina, el país amb més habitants del planeta, una nació a la qual els auguris vaticinen que al 2030 haurà perdut la capacitat d’alimentar la seva població pels efectes del canvi climàtic.

Veure la nota de premsa del documental.

09/07/2010: "Un mar sense peixos"

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Títol original: The end of the line

“Imagina’t un mar sense peixos. Imagina’t els teus àpats sense peix. Imagina’t quines serien les conseqüències mundials d’això. Aquest serà el futur si no ho aturem. Pensa i actua... Hem d'actuar pel futur dels nostres oceans”.


null

Emissió: dijous 8 de juliol

Sense ficció presenta un treball militant, fruit de dos anys de gravacions, que pretén mostrar, sense censures, els efectes negatius i perillosos que la pesca mundial provoca en la biodiversitat marina. Basat en el llibre de Charles Clover –titulat The end of the line–, el documental recull el testimoni del mateix Clover, de científics i de pescadors per elaborar un crit d’alerta molt clar: el 2048 les espècies comestibles marines podrien haver desaparegut del tot.

"The end of the line"
Veure la nota de premsa del documental.