Arxius

Estas veient: juny 2010
Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Selecció Oficial Festival Internacional de cinema de Toronto 2007
Selecció Oficial Festival de cinema de Venècia 2007


L'ex president Jimmy Carter acompanyat de la seva esposa.

Emissió: dijous 1 de juliol

Sense ficció presenta un retrat en primer pla - signat pel director d’El silenci dels anyells- del que va ser el president número 39 dels Estats Units d’Amèrica, guanyador del Premi Nobel de la Pau el 2002, guardonat pels seus esforços infatigables per trobar solucions pacífiques als conflictes internacionals i pel seu paper de gran impulsador de la democràcia i dels drets humans. Ara, Jimmy Carter rep el Premi Internacional de Catalunya i per aquest motiu Sense ficció li dedica l’emissió d’aquest documental.Joan Salvat ha entrevistat Xavier Rubert de Ventós, president delegat del jurat del Premi Internacional Catalunya. Rubert de Ventós ha valorat la trajectòria de Carter i ha explicat les claus per donar el premi a l'ex president dels EUA.

Veure la nota de premsa del documental.

21/06/2010: "Salvem la Luna"

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
• Un documental guanyador de 24 premis internacionals


null


Emissió: dijous 24 de juny.

Per una nit familiar com la de Sant Joan, Sense ficció presenta una història real que ha recollit nombrosos guardons a festivals d’arreu del món: la història de la Luna, una orca amistosa amb els habitants de la costa de Vancouver que sembrarà la polèmica entre partidaris i detractors del fet que un animal salvatge vulgui viure tan a prop dels humans.

Pàgina web del documental
Veure la nota de premsa del documental.
Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
La narració dels fets que mostren com el boicot esportiu mundial va contribuir a provocar la caiguda de l'apartheid.


Tot just una setmana després d’inaugurar-se el Mundial de futbol de Sud-àfrica, Sense ficció emet un dels capítols de “Notícies de Johannesburg”, una sèrie documental sud-africana que relata la història del moviment mundial contra l’apartheid i que s’estrenarà el dia 20 al Canal 33.


null

Emissió: dijous 17 de juny.

El documental que emet Sense ficció, titulat “Fair play”, explica que part d’aquesta lluita es va dur a terme, entre el 1958 i el 1981, en l’arena de l’esport. El documental, que incorpora imatges d’arxiu desconegudes i entrevistes a figures clau del moviment antiapartheid, mostra com atletes i activistes de tot el món van decidir negar-se a competir amb els equips sud-africans integrats només per blancs. D’aquesta manera van boicotejar els Jocs Olímpics des de l’any 1964 i van crear un espectacle mediàtic mundial que va forçar el Comitè Olímpic Internacional a excloure els equips apartheid de les futures competicions i de totes les disciplines esportives, amb l’excepció del rugbi.

Veure la nota de premsa del documental.

07/06/2010: "El laberint"

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció


Emissió: dijous 10 de juny.

En un context de polèmica i expectativa per saber què passarà amb l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, ara aturat al Tribunal Constitucional, Sense ficció presenta “El Laberint”, un documental que tracta de l’evolució i les conseqüències de l’Estat de les Autonomies creat per la Constitució de 1978, vist des de la consideració dels antecedents històrics i en la perspectiva de possibles models de futur. El documental entrevista, en exclusiva, José Maria Aznar, Xabier Arzallus, Jordi Pujol i Pasqual Maragall que, entre altres personalitats, donen l’opinió sobre la seva idea de model d’Estat.Joan Salvat ha conversat amb el director de "El laberint", Jordi Mercader, que ha exposat les seves reflexions després d'haver fet aquest treball .

Veure la nota de premsa del documental.

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció


M. Dolors Genovès ha conversat amb Joan Salvat sobre el documental. Podeu veure tota l'entrevista en el següent clip.