Arxius

Estas veient: febrer 2010
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El llarg documental "Garbo, l'home que va salvar el món" va guanyar el premi a la Millor Pel·lícula Documental a la XXIV edició dels Premis Goya, la cerimònia de lliurament dels quals va tenir lloc ahir diumenge dia 14 de febrer de 2010 a Madrid. Per segon any consecutiu, un documental amb participació de Televisió de Catalunya obté aquesta distinció. En l'edició de l'any passat va ser guardonat "Bucarest, la memòria perduda", dirigit per Albert Solé.

En un moment força especial de la gala de lliurament de premis, per primera vegada una persona no vinculada al món del cinema, acompanyada per l'actor Santi Millán, va fer entrega del premi al director del documental, l'Edmon Roch, que el va dedicar, de manera molt emotiva, al protagonista del seu documental, l'espia doble català Joan Pujol.

Pòster de la pel·lícula


El passat dissabte dia 9 de gener l'actriu Paz Vega i el director de cinema Javier Fesser, en presència del president de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya, Álex de la Iglesia, van llegir les nominacions corresponents a les 28 candidatures. "Garbo, l'home que va salvar el món", una coproducció de Televisió de Catalunya amb Ikiru Films, dirigida per Edmon Roch va ser seleccionada amb altres tres pel·lícules documentals d'entre un total de 32 produccions d'aquest gènere que es van estrenar al llarg de 2009.

"Garbo. L'home que va salvar el món", que narra la història de Joan Pujol, el famós agent doble que va informar els alemanys del fals desembarcament aliat a Calais durant la Segona Guerra Mundial, es va estrenar als cinemes Verdi de Barcelona el passat dia 4 de desembre i va ser premiat amb dos premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català en la cerimònia de lliurament de premis que es va celebrar el passat 1 de febrer al cinema Coliseum de Barcelona. D'una banda, va guanyar el premi a la Millor Pel·lícula Documenal i per una altra el premi al Millor Guió per a Edmon Roch, Isaki Lacuesta i Maria Hervera, competint amb produccions de ficció.

Amb anterioritat havia rebut també el Giraldillo de Oro a la Millor Pel·lícula Documental al Festival de Cinema Europeu de Sevilla que es va celebrar el novembre de 2009 i va ser seleccionat oficialment, també al llarg de l'any 2009, al Festival Internacional de Cinema de Roma i a l'IDFA (Festival Internacional de Cinema Documetal d'Amsterdam), un dels festivals més prestigiosos del món en aquest gènere en què va concórrer a la categoria de millor òpera prima amb altres dos documentals.

Joan Pujol caracteritzat com a Alaric, el seu nom en clau

» Veure més

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
Amb la bona acollida que ha tingut l'emissió del documental "Barraques. La ciutat oblidada", el portal de notícies "3cat24.cat" ha inaugurat una pàgina dedicada, íntegrament, a aquest treball.En aquesta pàgina, els visitants poden visionar el documental sencer, saber més coses de com es va fer- amb comentaris dels autors - i tenir més informació sobre el fenomen de la immigració a Barcelona durant la dècada dels anys 50 i 60. Aquelles persones que ho desitgin també podran explicar les seves pròpies històries lligades al barraquisme. En definitiva, es tracta d'una pàgina web que obre una porta més per parlar d'aquest fenomen que suposa una part de la història oblidada de Barcelona.

"Barraques. La ciutat oblidada" al portal 3cat24.cat