Arxius

Estas veient: setembre 2009
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció


El passat divendres dia 25 de setembre es va presentar "Camp d'Argelers" a la sala Rabelais de Montpeller, la sala de l'antic cinematògraf de Pathé a la regió del Llanguedoc-Rosselló. Davant d'unes 140 persones la responsable de France 3 Sud, Titziana Crameroti, va obrir la presentació destacant la importància de documentals com "Camp d'Argelers" per la cadena francesa, la primera productora de documentals de França. Representants de la Regió Llanguedoc-Rosselló van destacar també el lligam necessari que cal establir entre els fets històrics, els documentals que ho expliquen i la transmissió de la història a les noves generacions perquè "aquesta és també la seva història a partir d'ara".Personalitats de l'àmbit cultural de l'ajuntament de Montpeller van parlar de l'aportació cultural que va suposar l'exili republicà per Montpeller i de la necessitat de divulgació de documentals d'aquests tipus. Per acabar, Felip Solé, director del documental, va explicar alguns detalls del rodatge i va respondre les preguntes que se li van fer sobre el documental. El dissabte dia 26 "Camp d'Argelers" es va emetre pel canal France 3 Sud.
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El passat divendres 18 de setembre es va presentar el documental El Club al Centre Cívic de la Barceloneta. Aquest treball, una coproducció de Televisió de Catalunya amb Polar Star Films, fa un retrat de la vida quotidiana d'un dels clubs de natació més emblemàtics de la ciutat de Barcelona, l'Atlètic-Barceloneta.

Al llarg de tot un any podem seguir les activitats d'un grup de persones d'edats i interessos ben diversos que troben en les instal·lacions del Club Natació Atlètic-Barceloneta una segona llar. Aquest treball serà l'estrena de la novena temporada d'El documental del 33, el proper dimarts 29 de setembre a les 00:05h

Nedador saltant a "El Club"

El Club ha estat seleccionat oficialment al DOCSDF, el Festival Internacional de Cinema Documental de la Ciutat de Mèxic per a competir en la categoria de Millor Documental Iberoamericà.
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
“Des de la guerra civil espanyola, les batalles també es lliuren a les sales de cinema”

“Hollywood va realitzar més de 50 pel·lícules amb referències a la guerra civil espanyola”
El pròxim divendres 16 d'octubre s'estrenarà als cinemes "Hollywood contra Franco", un documental d'Àrea Televisió coproduït per Televisió de Catalunya. Si voleu aconseguir 2 entrades per assistir a una de les projeccions del documental, cliqueu el següent enllaç.

Sorteig entrades "Hollywood contra Franco".

» Veure més

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental “102 minuts que van canviar Amèrica”, emès el dijous 17 de setembre al programa “Sense ficció”, ha recollit 3 premis Emmy en l’edició número 61 del festival celebrat el cap de setmana passat a Los Àngeles. En concret, els guardons han estat per les següents categories, dins la secció del festival “Creative Arts Emmy”:

- Millor programa especial de no-ficció
- Millor edició de so d’un programa de no-ficció
- Millor mescla de so d’un programa de no-ficció

“102 minuts...” també estava nominat a la categoria “Millor edició d’imatge”, l’única per la qual no ha aconseguit el premi.En aquest enllaç podeu trobar el llistat de tots els nominats i guanyadors del 2009.
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
La temporada s’estrena recollint èxits en l’àmbit documental. Tres produccions catalanes que han comptat amb la participació de Televisió de Catalunya han estat seleccionades per a formar part del cartell de dos prestigiosos festivals de cinema i de documentals. Els documentals “Una certa veritat” i “Màscares” participaran en l’edició d’enguany del Festival de cinema de Sant Sebastià, mentre que la producció “Bucarest, la memòria perduda”, ho farà en el marc del Prix Europa 2009, el pròxim mes d’octubre.El documental “Una certa veritat”, d’Abel Garcia Roure i coproduït per Evohé, Notro Films i Televisió de Catalunya, ha estat seleccionat per a formar part de la secció “Made in Spain” en l’edició 57 del Festival de cinema de Sant Sebastià, que dóna el tret de sortida el divendres 18 de setembre. En aquesta mateixa secció, el documental de Garcia Roure es projectarà al costat de films com “Los abrazos rotos”, de Pedro Almodóvar, “Pagafantas”, de Borja Cobeaga o “Tres días con la família”, de la també catalana Mar Coll.


Per la seva banda, el documental “Màscares”, d’Elisabet Cabeza i Esteve Riambau i coproduït per Oberon i Televisió de Catalunya, optarà al premi Kutxa-Nous directors, i es podrà veure durant el festival dins la secció “Zabaltegi-Nous directors”.Però aquests no han estat els únics treballs documentals seleccionats per a participar a festivals reconeguts. “Bucarest, la memòria perduda”, dirigit per Albert Solé, també ha estat seleccionat per a participar al Prix Europa 2009 en la categoria “Documental per a televisió”. Serà l’únic documental espanyol que optarà al premi en aquesta categoria i competirà amb 32 produccions procedents d’una vintena de països europeus. El veredicte es donarà a conèixer el dia 24 d’octubre a Berlín. “Bucarest, la memòria perduda” és una coproducció de Bausan, Minimal, Televisió de Catalunya i TVE.

En els següents enllaços podeu consultar la informació que els festivals ofereixen sobre aquests tres documentals catalans.

"Una certa veritat"
"Màscares"
"Bucarest, la memòria perduda"
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció


El documental produït per Televisió de Catalunya “Camp d’Argeleres” escalfa motors abans de la seva emissió pel canal autonòmic català. El divendres 25 de setembre el documental es presentarà oficialment a Montpeller en un acte organitzat per France 3, una de les emissores franceses que ha participat en l’elaboració del documental. L’acte, d'accés públic, es farà al Centre Rabelais de Montpeller i està previst que, a més dels representants del documental, hi assisteixi el President del Consell Regional del Llanguedoc-Rosselló, el senyor Georges Freche. L’endemà, el dissabte 26 de setembre, el documental “Camp d’Argelers” s’emetrà pel canal France 3 Sud a les 16h.

Aquestes activitats només seran un aperitiu abans que el documental s’estreni pels espectadors catalans aquesta tardor dins el programa “Sense ficció”, a TV3.