Arxius

Estas veient: juliol 2009
Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció


"Sense ficció" emetrà aquest estiu els documentals que s'han emès amb més èxit durant aquesta temporada. A partir del pròxim dimecres dia 29 i durant 7 setmanes, s'emetran els següents documentals:

29.07.09 LA DROGA MÉS PERILLOSA DEL MÓN
05.08.09 CONTRA ELS TALIBANS, LA HISTÒRIA DELS SOLDATS
12.08.09 ASSASSINAT A LA NEU
19.08.09 RIP: MANIFEST DEL REMIX
26.08.09 JESUS CAMP
02.09.09 638 MANERES DE MATAR FIDEL CASTRO
09.09.09 EL SHOW D'HUGO CHAVEZ


Podeu consultar la informació sobre aquests documentals en articles anteriors o bé a la secció "Notes de premsa" d'aquest mateix blog.
Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Guanyador Millor Documental. Sundance 2007.

Produït pel director de Hollywood Ron Howard (“Apol•lo 13”, “Cocoon”).
El 20 de juliol s'han complert 40 anys d’un esdeveniment que va captivar tot el món: l’arribada de l’home a la lluna; la primera vegada, però no la darrera, que l’home posaria el peu en aquest satèl•lit. “Sense ficció” ha emès un documental excepcional que ha recollit el testimoni de tots els astronautes, la majoria dels quals són, avui en dia, avis septuagenaris, que van arribar a la lluna amb totes les missions del programa Apol•lo, vigent fins a l’any 1972. En aquest documental, que incorpora imatges inèdites fins ara ocultes en els arxius de la NASA, Michael Collins i Buzz Aldrin han estat només alguns dels noms que han narrat amb les seves pròpies paraules el somni d’arribar a la lluna.

Veure la nota de premsa del documental.
Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Emissió: dimecres 15 de juliol a les 23:10.A finals dels anys 50 va obrir el primer restaurant xinès de Barcelona, el “Gran Dragón”. Va ser el primer contacte “exòtic” d’una ciutat amb ganes de començar a mirar un altre cop a l’exterior, després d’anys d’hegemonia de l’alta cuina francesa. "Sense Ficció" recorre ara aquella Barcelona i l’actual amb gastrònoms, historiadors, escriptors i, evidentment, dels mateixos restauradors vinguts d’arreu del món, protagonistes d’un canvi cultural que ha marcat les últimes dècades. És un documental dels creadors del programa "Karakia".

Veure la nota de premsa del documental.
Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
“…un documental encantador, el millor documental des de fa molt de temps.” THE GUARDIAN

Profundament commovedor, vibrant... i molt divertit" VARIETY

A quines situacions es pot enfrontar un gran cirurgià per arribar a plantejar-se els principis de la professió? Com deu ser el fet d’intentar salvar una vida i, malgrat tot, equivocar-se? Quan el cirurgià anglès Henry Marsh va visitar un hospital del KGB a Kíev, a principis dels anys 90, va veure que els malalts morien de tumors poc complicats que no s’havien tractat a temps. Aquest documental ha seguit Marsh en l’últim viatge a Ucraïna i ens ha mostrat un retrat íntim on el cirurgià presenta obertament els dilemes professionals, humans, morals i ètics que sorgeixen de la relació amb els pacients.

Hem entrevistat el doctor Ciril Rozman, hematòleg de l’Hospital Clínic de Barcelona i catedràtic de Medicina Interna.
Veure la nota de premsa del documental.