Arxius

Estas veient: maig 2009
Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Quan es compleixen 20 anys de les revoltes estudiantils a la plaça de Tiananmen, “Sense ficció” ha emès un documental multipremiat que ha repassat com es va gestar aquest intent de reforma democràtica protagonitzat pels estudiants xinesos l’any 1989 i que va acabar amb una dura repressió dirigida per les autoritats del país. El documental aporta el testimoni únic de líders estudiantils, intel•lectuals i treballadors involucrats directament amb la revolta.
Hem entrevistat Sergi Vicente, corresponsal de Televisió de Catalunya a la Xina.

» Veure més

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
"Sense ficció" ha presentat la història de com Nord-amèrica va perdre la dignitat amb l’afany per guanyar la guerra del terrorisme: “Taxi cap a la foscor”, un documental punyent, guanyador d’un Òscar, que ens ha mostrat com el govern de George Bush va adoptar una política d’humiliació i privació de la llibertat a les presons d’Abu Ghraib, de Bagram i de Guantánamo dissenyada per fer que els presoners polítics confessessin.
Al programa hem entrevistat David Bondia, director de l’Institut de Drets Humans de Catalunya.» Veure més

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
En el context de la setmana de TV3 dedicada al canvi econòmic, divendres 15 de maig "Sense ficció” emet un documental que explica què són els diners i quin paper juguen realment en la nostra societat. Des de Memphis fins a Tòquio, en aquest documental s’explica quina ha sigut l’evolució del diner i demostra que la història de les finances, així com la de les seves crisis, és el rerefons que s’amaga darrere de qualsevol altre tipus d'història, passant pels crèdits immobiliaris o els mercats de valors.

imatge del documental

» Veure més

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Divendres 8 de maig, “Sense ficció” ha presentat la producció “La droga més perillosa del món”. Al plató, Joan Salvat ha entrevistat el doctor Joan Colom, subdirector de Drogodependències de la Generalitat. Entre d'altres coses, Colom ha explicat que a Catalunya les drogues il·legals no són el principal problema, sinó que ho és l'alcohol.Veure la nota de premsa completa del documental.

01/05/2009: "Memòria negra"

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Divendres 1 de maig “Sense ficció” ha presentat la producció “Memòria negra”.
Al plató del programa s'ha entrevistat Xavier Montanyà, director i guionista del treball.Veure nota de premsa completa del documental.