Arxius

Estas veient: abril 2009
Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Divendres, 24 d'abril, “Sense ficció” ha emès la producció “Tibet: Murder in the snow”. El documental mostra com al setembre del 2006 un grup de més de 70 joves va viatjar durant 3 nits amagats a la part del darrere d’un camió en direcció al sud, cap a la carena de l’Himàlaia. Després, els refugiats van caminar durant més de 10 nits, amb roba poc adequada i aigua i menjar limitats, cap al pas del Nangpa, situat a més de 6.000 metres i part de l’antiga ruta comercial cap al Nepal.

Al plató del programa s'ha entrevistat Thubten Wangchen, director de la Fundació Casa del Tibet de BarcelonaVeure la nota completa del reportatge.
Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
En uns dies en què el nomenament de la ministra de Cultura, Ángeles González Sinde, ha estat per molts, polèmic, tenint en compte la seva posició de defensora dels drets d’autor i del cànon per còpia privada i contrària a les descàrregues lliures i a l’intercanvi d’arxius per internet, divendres 17 d'abril “Sense ficció” ha emès “Un manifest del remix”, un documental que ha aixecat polseguera pel que fa a la nova manera d’entendre el copyright a partir de l’ús de les noves tecnologies.Per complementar el documental, al plató s’ha entrevistat Ramon Muntaner, director de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) a la Zona Mediterrània.Consulteu la nota de premsa completa del documental.
Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Aquest divendres, 10 d'abril, "Sense Ficció" emet un documental polèmic que, guiat pel crític d'art australià Robert Hugues i a partir del quadre La Gioconda, reflexiona sobre la manera com el mercat de l'art ha canviat en els darrers 50 anys. Un mercat que ha entrat a formar part d'una espiral inflacionista en la qual, per molts, les obres d'art han acabat cotitzant molt més enllà del seu valor artístic real. La confiança en el mercat de l'art no sembla haver sofert els efectes de la crisi financera. Al programa s'entrevistarà Bartomeu Marí, director del MACBA des de l'any 2008.

La Gioconda

Consulteu la nota completa del documental.
Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Divendres, 3 d'abril, “Sense ficció” ha presentat la producció “La lluita de Darwin” (Darwin’s struggle). El programa ha entrevistat Pere Renom, biòleg i reporter del programa de TV3 “Quèquicom”.Llegir nota de premsa completa del documental.