TV3 estrena divendres, a les 00.15, el nou programa "Sense ficció", una cita setmanal amb el món cada cop mes important del documental, en totes les múltiples facetes.

"Sense ficció", dirigit per Joan Salvat, oferirà documentals de producció pròpia, coproduccions i alguns dels documentals produïts per altres cadenes de televisió o productores que han marcat la pauta del gènere aquests últims anys. El programa es planteja estar vinculat a l'actualitat, convertir-se en una finestra oberta a les produccions del gènere que donin llum i permetin reflexionar sobre els grans reptes de la societat actual i es converteix en el primer espai d'aquesta mena que fa una televisió pública en la primera cadena i és una de les apostes de Televisió de Catalunya per a la nova temporada. En el programa també s'intentaran emetre algunes de les pel•lícules documentals que pel seu valor artístic o per la seves revelacions han causat polèmica o admiració a nivell internacional.

"Sense ficció" comptarà amb una presentació en el plató on es podrà entrevistar algunes persones vinculades al documental que s'oferirà posteriorment, o especialistes i testimonis coneixedors del tema i que puguin aportar idees i parlar sobre l'assumpte que després tractarà el documental, i també es podran emetre vídeos o informacions sobre la temàtica tractada setmanalment.

"Sense ficció" es el primer programa produït des de la nova àrea de documentals de Televisió de Catalunya.

Durant les primeres setmanes "Sense ficció" tractarà els temes següents: el racisme, la crisi automobilística, el creixent protagonisme d'Hugo Chávez com a nou líder de Llatinoamèrica, la corrupció a l’Àfrica o el creixent independentisme en algunes zones d'Europa.

Mònica Terribas, directora de TVC considera que: “L’impuls a Televisió de Catalunya de l’àrea de Documentals és una de les plasmacions de l’aposta pel servei públic, pel coneixement i el saber. Joan Salvat encapçala un equip de professionals amb llarga experiència i reconeixement en el gènere, que potenciarà encara més el documental, gràcies al qual hem aconseguit prestigi internacional. Aprofitarem aquest talent perquè la nostra indústria sigui un referent del gènere a la Mediterrània. Per això, obrirem un espai dedicat al documental a TV3, una finestra per generar reflexió, coneixement i discussió entre els ciutadans, per ser més pròxims i ajudar-los a entendre el món que ens envolta”.