null
Si voleu una carmanyola diferent, el curri és una molt bona opció! El podeu combinar amb tot tipus de verdures, llegums o pollastre!

Ingredients:
1 ceba
1 tomàquet
1 llauna (de 400ml) de llet de coco
80 g d’anacards crus
140 ml d’aigua mineral
2 c.p. de cúrcuma en pols
1 c.p. de curri en pols
½ c.p. de pebre negre
1 c.p. de comí en pols
1 c.p. de garam masala
sal marina
oli d’oliva verge extra (o de coco verge)

Verdures al gust: carbassa, pastanaga, carbassó, albergínia, xampinyons, espàrrecs verds, bròquil...


Com fer-ho:
• En una paella, salteu la ceba tallada a daus petits
• amb oli d’oliva verge i un pessic de sal durant 10 minuts.
• Afegiu-hi els tomàquets tallats a daus petits i salteu-ho 5 minuts més.
• Col·loqueu les verdures saltades en un processador d’aliments, juntament amb la llet de coco, l’aigua, els anacards, les espècies i 1 c.p. de sal marina. Tritureu-ho fins a aconseguir una salsa homogènia.
• Col·loqueu la salsa en una paella i afegiu-hi les verdures més dures o que tarden més a cuinar-se: la carbassa, l’albergínia i els xampinyons. Tapeu-ho i cuineu-ho 10 minuts.
• Afegiu-hi la resta de verdures: carbassó, pastanaga i el bròquil, i cuineu-ho 5 minuts més.
• Un cop les verdures siguin cuites, apagueu el foc i serviu les verdures al curri.
• Opcional: si voleu donar-hi un toc més exòtic, afegiu-hi pel damunt unes gotes de crema de cacauet natural o crema d’ametlles.

Es pot acompanyar amb arròs integral, cigrons, daus de pollastre eco, ou a la planxa...