Les sardines són una font molt bona d'omega-3, un aliat per disminuir els nivells de colesterol. Aquesta recepta us proposa una nova i original manera de menjar sardines!

Ingredients:
3-4 pastanagues
½ pot de vidre (o 1 llauna) de sardines en oli d’oliva verge extra
1 cullerada sopera de tahina (pasta de sèsam)
40 ml d’oli d’oliva verge extra
Suc de ½ llimona
1 culleradeta petita de sal marina o pasta d’umeboshi
1 culleradeta de comí en pols
Opcional: 3-4 fulles de julivertElaboració:
1. Peleu les pastanagues i talleu-les a trossos mitjans. Col·loqueu-les en un processador d’aliments i tritureu-les fins a reduir-les a trossos ben petits.
2. Afegiu la resta d’ingredients i tritureu fins aconseguir un paté homogeni.
3. Serviu el paté en un bol. El podeu fer servir per untar en un pa integral de bona qualitat, per sucar-hi uns bastonets de pastanaga o endívies o per acompanyar una amanida o plat principal.

El paté sobrant guardeu-lo en un pot a la nevera. Us aguantarà 4-5 dies.

Si us animeu a fer les nostres receptes, no dubteu a compartir-les amb nosaltres a Twitter o Instagram.