La moda raw –menjar vegetals crus, crudivorisme o crudiveganisme, tot és el mateix!– està arrasant, però també genera algunes confusions sobre la cocció dels aliments que, portades a l'extrem, poden causar alguns problemes. Per cert, en aquesta peça només parlarem dels productes vegetals, sobre els quals gira la moda raw.

Si només consumim productes cuinats, ens estem privant dels beneficis nutritius dels productes vegetals crus (Foto: Pixabay)

Què és millor, verdures crues o cuinades?


Eliminem el suspens: en una dieta saludable les dues coses són importants, cadascuna en la seva justa mesura.

L'únic que hem de decidir és quines quantitats d'aliments crus o cuinats volem o podem menjar en funció de la nostra fortalesa i tolerància digestiva, dels nostres gustos personals i de les nostres necessitats nutricionals.

Si només consumim productes cuinats, ens estem privant dels beneficis nutritius dels productes vegetals crus, sobretot vitamines, bacteris beneficiosos i enzims; si ho prenem tot cru, llavors limitem en excés les nostres opcions alimentàries, ja que hi ha aliments que no es poden menjar crus, com les patates, les albergínies o els cereals, i obliguem el cos a fer un esforç digestiu que potser és excessiu.

Continua llegint