Sans i Estalvis La salut que depèn de tu

12/07/2018
Escrit per: Adam Martín
Categoria: Receptes
null

Una vinagreta refrescant que podeu combinar amb uns tomàquets o una amanida de pasta.

Ingredients:
25g de fulles d’alfàbrega fresca
120 ml d’oli d’oliva verge extra
1 cullerada petita de suc de llimona
½ cullerada petita de vinagre de poma
Un pessic de sal

Continua llegint

05/07/2018
Escrit per: Adam Martín
Categoria: Receptes
null

Si proveu aquesta crema de cacau no en tornareu a comprar al supermercat!

Ingredients:
150 g d’avellanes lleugerament torrades
70 ml de beguda vegetal d’avellanes sense sucres afegits
1 o 2 cullerades de cacau pur en pols
3o 4 de dàtils Medjool
1 culleradeta de vainilla o canyella en pols

Continua llegint

28/06/2018
Escrit per: Adam Martín
Categoria: Receptes
null
Us proposem una amanida original i sana que us farà quedar molt bé.

Ingredients:
2 bròquils
Ruca o brots verds variats
Tomàquets secs, hidratats en oli d’oliva verge extra
Olives negres
Tàperes
Germinats
Llavors de gira-sol
Oli d’oliva verge extra
Sal marina
Opcional: verat en oli d’oliva verge extra
Opcional: carbassa o moniato

Continua llegint

21/06/2018
Escrit per: Adam Martín
Categoria: Receptes

Les sardines són una font molt bona d'omega-3, un aliat per disminuir els nivells de colesterol. Aquesta recepta us proposa una nova i original manera de menjar sardines!

Ingredients:
3-4 pastanagues
½ pot de vidre (o 1 llauna) de sardines en oli d’oliva verge extra
1 cullerada sopera de tahina (pasta de sèsam)
40 ml d’oli d’oliva verge extra
Suc de ½ llimona
1 culleradeta petita de sal marina o pasta d’umeboshi
1 culleradeta de comí en pols
Opcional: 3-4 fulles de julivert

Continua llegint

14/06/2018
Escrit per: Adam Martín
Categoria: Receptes
null
Una recepta sana, lleugera i molt fàcil de fer!

Ingredients:

1/2 ceba
1 pastanaga
1 tira d’alga wakame
500 ml d’aigua
1 cullerada sopera de miso sense pasteuritzar
cibulet

Continua llegint

20/04/2018
7
Escrit per: Adam Martín
Categoria: Receptes
null
Si voleu una carmanyola diferent, el curri és una molt bona opció! El podeu combinar amb tot tipus de verdures, llegums o pollastre!

Ingredients:
1 ceba
1 tomàquet
1 llauna (de 400ml) de llet de coco
80 g d’anacards crus
140 ml d’aigua mineral
2 c.p. de cúrcuma en pols
1 c.p. de curri en pols
½ c.p. de pebre negre
1 c.p. de comí en pols
1 c.p. de garam masala
sal marina
oli d’oliva verge extra (o de coco verge)

Verdures al gust: carbassa, pastanaga, carbassó, albergínia, xampinyons, espàrrecs verds, bròquil...

Continua llegint

13/04/2018
Escrit per: Adam Martín
Categoria: Receptes
null
Us agraden els ous? A mi de totes les maneres! A "La cuina que cura" us proposem una recepta original i fàcil: Ous marroquins.

Ingredients:
1 ceba
1 gra d’all
½ carbassó
400 g de tomàquet triturat
4 ous ecològics
comí en pols
pebre negre
oli d’oliva verge extra
sal marina
Opcional: julivert o coriandre

Continua llegint

13/03/2018
Escrit per: Adam Martín
Categoria: General
La moda raw –menjar vegetals crus, crudivorisme o crudiveganisme, tot és el mateix!– està arrasant, però també genera algunes confusions sobre la cocció dels aliments que, portades a l'extrem, poden causar alguns problemes. Per cert, en aquesta peça només parlarem dels productes vegetals, sobre els quals gira la moda raw.

Si només consumim productes cuinats, ens estem privant dels beneficis nutritius dels productes vegetals crus (Foto: Pixabay)

Què és millor, verdures crues o cuinades?


Eliminem el suspens: en una dieta saludable les dues coses són importants, cadascuna en la seva justa mesura.

L'únic que hem de decidir és quines quantitats d'aliments crus o cuinats volem o podem menjar en funció de la nostra fortalesa i tolerància digestiva, dels nostres gustos personals i de les nostres necessitats nutricionals.

Si només consumim productes cuinats, ens estem privant dels beneficis nutritius dels productes vegetals crus, sobretot vitamines, bacteris beneficiosos i enzims; si ho prenem tot cru, llavors limitem en excés les nostres opcions alimentàries, ja que hi ha aliments que no es poden menjar crus, com les patates, les albergínies o els cereals, i obliguem el cos a fer un esforç digestiu que potser és excessiu.

Continua llegint

|

Enllaços patrocinats