Avui, anem en vespa per Menorca

El Joan Tarrés va anar a fer el servei militar a Menorca i se'n va enamorar. Es va enamorar de l'illa i dels illencs, i va començar a pensar què podia fer per quedar-s'hi. Com que la seva família tenia una fàbrica tèxtil a Mataró i a ell li agradava l'art estava clar que havia de sobreviure fent samarretes d'autor i que a més parlessin de l'illa. Es va posar en contacte amb diferents artistes de Menorca i dit i fet, va ser un èxit no només allà, sinó que aviat les samarretes ja van córrer per la resta de les Balerars i Catalunya.

Aquesta samarreta que portes, Francesc, és un dels grans èxits dels 25 anys de Pou Nou. És una samarreta de colors terrosos, i amb aire vintage, rentada, com gairebé totes les de la marca. I porta estampada la silueta d'una vespa, un dibuix de Xavier Salvador. És una vespa a traços però inconfusible. Quan en parla, al Joan se li dibuixa un somriure. Pensa en la seva vespa, en la moto que es va comprar per estar a Menorca, per recórrer quilòmetres de Mediterrani en una època que té idealitzada. I és que aquesta és una de les grandeses de la nostàlgia.

En aquesta secció hem parlat moltíssim de la nostàlgia, els dibuixos animats, la carta d'ajustament, i avui una pel.lícula. Herois per la segona samarreta, la que porta la Laia. Una cinta en què un publicista estressat rememora el seu darrer estiu amb la colla, el darrer estiu de la seva infància. Hi ha alguna cosa més nostàlgica que un estiu de bicis, al poble, l'estiu del primer enamorament, i dels amics. El més important. La samarreta de la Laia és la que va fer la marca Munich només per a les premieres de la pel.lícula, la que portaven els protagonistes, només per les seves aparicions públiques, per tant tornem a tenir una samarreta exclusiva que no es troba a les botigues. Blanca i vermella amb el logotip de Munich al pit i a l'esquena Herois en lletres vermells. La marca, sí, revolució de les vambes, però també amb un punt nostàlgic. Qui no tenia unes munic per jugar a futbol sala?