Avui un moix, un moixet rosa, mig enroscat, que descansa a sobre la teva panxa.

Na Cata Ferrer és de Sant Llorenç des Cardassar, un poble de Mallorca on tot passa molt a poc a poc, com a gairebé tots els pobles de l'illa. Una tarda d'aquestes que donen temps per tot, fins i tot per pensar, na Catalina va decidir que traslladaria a sobre de samarretes els dibuixos que omplien els seus quaderns d'artista. Els reproduiria en tela, com ja feia, però també en samarretes. Va presentar la primera col·lecció a casa seva, va ser un èxit i va decidir prendre-s'ho seriosament. Així va néixer Yellow Car camisetes.
Per què yellow car? cotxe groc? perquè na Cata conduïa un 4L groc, mític cotxe, cosa que li va fer molta de gràcia a un japonès que va visitar el poble. I així com són els japonesos, li va fer milions de fotos, al cap d'uns anys en Kenta, aquest jove japonès, va tornar a Mallorca i en veure na Catalina sense el seu 4L el primer que li va demanar va ser "on és el teu cotxe groc"? De fet va dissenyar una col·lecció que es diu "where is your yellow car?" destinada a recaptar diners per una associació contra la Fibrosi Quística.
Na Cata va fent, sense córrer però sense parar, al ritme del seu poble, amb l'objectiu d'obrir-se camí, però sense caure en la repetició ni en tòpics comercials.

L'altra samarreta d'avui, la de la Laia, també és d'un artista, Xavier Duran, de l'exposició que farà el 29 de setembre al centre d'art Santa Mònica, de Barcelona. Es titula Follies i és sobre el cervell. Una immersió en l'imaginari de diversos cervells: alterats, confosos o clarividents a través de la silueta d'uns caps que omple de fils creuats, flors o peixos, tal com l'artista imagina cada un d'aquests estats. Follies per plasmar les contradiccions humanes. Cada làmina va acompanyada d'un microrrelat audiovisual i ara també és una samarreta.
Qui diu que la samarreta no és art?
I com els queden les samarretes al Francesc i la Laia? Aquí ho veureu