24/07/2010: Un somriure saludable

Escrit per: La salut al cistell
A l’últim capítol de la tercera temporada el nostre expert en nutrició, el professor Corominas, ens ha donat consells per gaudir d’un somriure saludable.L’alimentació és la gran arma de prevenció de la majoria de problemes que es produeixen a les dents. Entre els més comuns hi ha les càries, que es deuen a factors genètics però també a una mala alimentació i a una mala higiene dental.

» Veure més

Categoria: El mercat
Escrit per: La salut al cistell
Abans de comprar al mercat, la Màbel ens ha volgut sorprendre amb una curiositat. El mercat de la Mercè s’havia de dir Mercat de Santa Eulàlia, amb motiu de l’església de Santa Eulàlia de Vilapiscina, que es troba ben aprop. Quan ja tenien el nom es van adonar que no podia ser que la patrona d’hivern de Barcelona, Santa Eulàlia, tingués un mercat i la patrona principal, la Mare de Déu de la Mercè, no. Així que li van canviar el nom i l’any que ve, d’això, ja en farà 50 anys.

A banda d’això, el Pere Tàpias, el conegut comunicador i gastrònom que porta 14 anys al capdavant del programa “Tàpias variades” de Catalunya Ràdio, ens ha descobert moltes coses i ha acabat posant un punt musical al programa.


» Veure més

Categoria: La cuina
Escrit per: La salut al cistell
L’Elisabet, que durant tot l’any ens ha ofert un aperitiu televisiu amb el programa “Tvist”, ha visitat aquesta setmana “La salut al cistell” per proposar-nos un menú de tapes.

» Veure més

23/07/2010: Al plat, flors!

Categoria: El cistell
Escrit per: La salut al cistell
El jardi de la fotografia, no es tracta d’un jardí qualsevol, sinó d’un jardí comestible. Aquests pensaments es cultiven per ser menjats. Quan els tinguem al plat hem de tenir en compte de menjar-nos només el pètal i no la tija. Té un gust dolçet i una textura com de radichio, un enciam de color vermell.

Aquests pensaments tenen la mateixa aparença que els que podem trobar als jardins, però amb una diferència important. A les floriesteries els pensaments poden venir de gardens o de jardineria. Allà els apliquen productes agressius i insecticides perquè és una planta ornamental. En canvi els comestibles no poden tenir residus. Per això per combatre els fongs s'aplica un producte que és extracte de mimosa, 100% vegetal.

» Veure més

Categoria: El cistell
Escrit per: La salut al cistell
Que al pot petit hi ha la bona confitura, és ben cert, en aquest cas. Els gerds, les móres, la grosella, les maduixetes… són les fruites més petites del mercat i sorprenen pel seu gust i textura. Es coneixen com fruites del bosc o fruites vermelles.

» Veure més

Categoria: El cistell
Escrit per: La salut al cistell
El consum del llamàntol augmenta considerablement per Nadal. En canvi, una de les millors èpoques per consumir-lo, pel preu i la qualitat, és a l’estiu. La diferència de preu entre l’estiu i l’hivern pràcticament és per la diferència en les captures. A l’estiu, com que l’aigua està una mica més càlida llavors el llamàntol està més actiu i es captura molt més. Per això el preu tendeix a caure. I a l’hivern, com que l’aigua està més freda, el llamàntol està molt més quiet i hi ha menys captures. Això sumat a que pels volts de Nadal augmenta la demanda, fa que s’incrementi el preu. La millor època per menjar el llamàntol bé de preu és a l’estiu

» Veure més

Categoria: El mercat
Escrit per: La salut al cistell
Aquesta setmana hem anat al Mercat de Felip II, al barri de Sant Andreu. Aquesta part del barri hem descobert que també es coneix com “el barri dels indians”. Diuen que tot comença quan els emigrants de Cuba van tornar a Catalunya a finals del segle passat. Per descobrir aquest ambient d’indians al mercat hem anat a comprar amb una dona que en sap molt de vendre, perquè ha estat bacallanera: l’Àvia Remei. Una àvia mediàtica que des que es va jubilar fa 10 anys no ha parat de fer ràdio, tele i llibres, i que és una defensora a ultrança de la cuina catalana de casa.

» Veure més

Categoria: La cuina
Escrit per: La salut al cistell
Aquesta setmana, l’actor Xavier Bertran conegut com “Lo Cartanyà” i guionista de “Sota Terra” o “Sexes” de TV3, ha passat per la cuina del programa. Amb la seva visita hem descobert que és un gran començal, ell mateix diu que “menjant quedo bé”, però que no és un xef experimentat. En Xavier està acostumat a fer cuina “de combat” i reconeix que no té cap guisat estrella. Ara bé, quan es tracta de quedar bé i de donar un toc diferent, sap com fer-ho; agafa el morter i crida als quatre vents que ell s’encarrega de l’all i oli.

» Veure més

17/07/2010: El ronyó

Escrit per: La salut al cistell
El ronyó és un dels òrgans més importants del nostre cos. Quan no funciona cal fer un transplantament de ronyó o bé posar-ne un d’artificial ja que és del tot escencial per viure. Durant un dia, el nostre cos bombeja uns 200 litres de sang i dos litres d’aigua. L’encarregat de que tot el líquid circuli i es netegi, és el ronyó.

» Veure més

Categoria: El cistell
Escrit per: La salut al cistell
L'ametller és el primer arbre de florir i donar color a la primavera. Però el seu fruit, l’ametlla, no es comença a collir fins a finals d’estiu. A diferència d’altres arbres fruiters de la mateixa família, com el pruner o el cirerer, el fruit és el pinyol i no la carn que l’envolta. Per aconseguir el fruit s’ha de treure la clofolla, la closca i, en el cas que es vulguin pelades, la pell que les cobreix, un procés que s’acostuma a fer a les cooperatives, on segueix un llarg i delicat procés fins que s’envasa.

» Veure més

Entrades anteriors  
Publicitat