El famós duo de cançó algueresa "Maresca i De Gràcia"


Ingredients:

- un autobús a Girona
- el llibre “Com sobreviure en una butaca de Ryanair”
- unes bones sabates
- dues orelles ben netes (per entendre l’alguerès)

Preparació:

Agafeu l’autobús, arribeu fins a l’aeroport de Girona i intenteu facturar una maleta a Ryanair sense pagar. No podreu.

Dins l’avió, no perdeu de vista l’hostessa. Si veieu que fa estona que no somriu, aneu a la porta d’emergència i crideu “primens!”.

Un cop a l’Alguer, agafeu el trenino catalano i feu una volta pel casc antic per situar-vos.

Si us ve de gust que us trenquin la faça, aneu dient “adéu maco” a cada alguerès que veieu passar (maco en alguerès és boig).

Si el que preferiu és sobreviure fins l’endemà, podeu anar dient que els carrerons i les cases són molt belles.

Parada per dinar. Aneu a mercat, compreu una pomata (tomàquet), una verginya (albergínia) i una poma de terra (patata).

Mireu-vos les verdures i accepteu que no sabeu quin plat fer-ne.

Per relaxar-vos, visiteu la barberia de l’Àngel Maresca. Us farà la barba mentre us canta una tarantel•la típica de la suitat de l’Alguer, també coneguda com Baltsaruneta.

Feu una foto a la muralla, que ha permès conservar el català a la ciutat més de 600 anys.

Feu una foto al monument a la unitat lingüística del català.

Feu una foto de vosaltres intentant fer la típica cara de mafiós italià que no us surt mai bé.

I per acabar, aneu al restaurant. Mentre espereu la pizza, podeu mirar Catalan TV, en què l’Elisabetta us explicarà en alguerès aqueixa notícia tan interessant que va succeir ahir.

Agafeu la pizza, us la mengeu i us acomiadeu dient: a mos veure!



Dilluns, el català de l’Alguer.
I que el pepperoni us acompanyi!