El programa "Quèquicom" ha estat reconegut amb el 7è Premi Òmnium de Comunicació. El jurat ha destacat "la seva trajectòria en la divulgació de la ciència i l'afany per fer entenedora, per al gran públic, una temàtica complexa". El reconeixement es va lliurar l'11 de desembre, durant la 65a Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes, a Tortosa.
"Quèquicom", presentat i dirigit per Jaume Vilalta, "ha contribuït a enriquir el coneixement de la ciència, un camp poc desenvolupat en la televisió, amb la voluntat de dotar els espectadors dels coneixements bàsics per entendre la natura i els aspectes cientificotècnics", segons assenyala Òmnium Cultural. I afegeix: "Des de fa 9 anys, el 2006, ha divulgat la ciència de manera amena i rigorosa i ha contribuït al reconeixement social dels científics i ha abordat temes polèmics o d'actualitat des d'una perspectiva científica."
El Premi Òmnium de Comunicació, que recupera l'herència dels antics premis Òmnium a programes de ràdio i de televisió, en les últimes edicions ha reconegut el programa "30 minuts" (2014), el periodista Jordi Évole (2013), el programa "El Món a RAC1" (2012), el "Club Super3" (2011) i, en un "ex aequo", el web d'informació "Vilaweb" i el documental "Adéu, Espanya" (2010). En aquesta setena edició, el jurat format per David Bassa, Tatxo Benet, Saül Gordillo, Marina Llansana i Sebastià Serrano ha distingit "Quèquicom", que s'afegeix a la llista de premiats.
Clicant a "text complet" podeu llegir les paraules pronunciades pel director del programa en el moment de la recollida del guardó:

"Bon vespre.
Aquesta és la llista de totes les persones que fan i han fet possible el “Quèquicom” en aquests gairebé 10 anys de permanència en antena.
Tots aquests som els professionals de Televisió de Catalunya que hi hem participat, però veieu que comparativament som pocs: hi ha una gran quantitat de savis que ens han ajudat desinteressadament, només per amor a la ciència.
També universitats, museus, entitats científiques i empreses.
I una quantitat enorme de ciutadans particulars, de persones que ens han ofert idees i que quan els hem demanat les coses més insòlites -com portar un cavall a plató o una peça de col•leccionista- ens l’han dut sense demanar res a canvi.
Tots ells ho fan perquè tenen molt clar un projecte comú, que és fer que aquest país sigui cada dia més culte i, per tant, més lliure i més ric. I empenyen encara que no els acabin d’agradar les persones que encapçalen el projecte, o fins i tot encara que no estiguin al 100% d’acord amb l’enfocament dels temes.
De fet, si alguna cosa frena una mica el procés creatiu són les discrepàncies entre els que estem al capdamunt de la llista. Però sempre superem les contradiccions i el programa tira endavant, perquè tenim clar que, efectivament, volem un país més savi, més ric i més lliure.
Moltes gràcies!"