Marc Boada inaugura l’exposició “In-material. La semiòtica de la matèria” dimarts 3 d’abril, a les 19.30, a Artesania Catalunya, al carrer dels Banys Nous, 11, de Barcelona.
Per Boada, IN-MATERIAL és una mostra de fascinació i fetitxisme pels materials. Segons el divulgador i escultor “la matèria és el substrat sobre el qual es desenvolupa la creativitat, però la manipulació dels materials exigeix un llarg camí d’experimentació que sovint necessita un fort component científic i, de vegades, el producte de la mateixa investigació esdevé art per si mateix”.
Marc Boada és professor de ciència dels materials a l’escola Massana. És autor del llibre “Els tres infinits”, un llibre de ciència per a gent de lletres que enllaça un conjunt de relats divertits i quotidians. En el llibre es percep com darrere l’aparent naturalitat de les coses s’amaga un volum notable de coneixement científic. Història rere història, el lector s’endinsa d’una manera sorprenent, rigorosa i amena en els misteris mes profunds del que és infinitament gran, infinitament petit i infinitament complex, la vida, el cervell i la societat.
S’arriba així a una visió de conjunt molt necessària en una societat canviant. A més, el llibre incorpora tres codis QR, en què l’autor situa el tema de cada part i, al final, un altre vídeo amb la visió àmplia dels llocs científicament mes interessants del territori. En un dels capítols explica com es gesta un episodi de “Quèquicom”.