Miquel Piris mira de fer-se ric convertint detritus de depuradora en vitroceràmica. Visita la mina Eureka, a la Vall Fosca, on hi ha minerals radioactius i fluorescents i, finalment, tracta de saber si hi ha pedres amb poders miraculosos. energètics.Un alquimista va descubrir el fosfor quan intentava trobar or a partir del pipí.Marc Boada explica que aconseguir or transmutant matèries pocs valuoses com el plom ha estat sempre el somni dels alquimistes, que intuïen que els minerals es transformen.
Gràcies a un procediment desenvolupat per Salvador Martínez professor de la facultat de geologia de la UB, ara és possible fer rajoles de construcció aprofitant els fangs de depuradora.
Després d’aquesta experiència, Piris es sotmet a un bany radioactiu per poder filmar una escena realment màgica a la mina d’urani Eureka. Els minerals radioactius que hi ha en aquesta mina de la Vall Fosca són fluorescents i brillen de manera espectacular sota llum ultraviolada. La mina eureka, que és a La Torre de Capdella, va ser la primera que es va explorar a l’Estat espanyol per aconseguir urani per fer energia nuclear. Des del 1962 fins 1965 es van fer proves per veure si el material que extreien servia o no. Però els treballs d’explotació no es van arribar iniciar mai..
En aquesta mina també es va trobar un mineral estraordibnariament rar: la Cejkaita. És una rar resultant de la descomposició de l’urani i només se n’ha trobat aquí i a la República Txeca.

En el seu recorregut a la recerca de minerals especials, Piris visita Expominer, amb Joan Carles Melgarejo, professor Geologia Universitat Barcelona, on s’interessa per les pedres “energètiques” a les que s’atribueixen propietats tals com millorar la salut o atreure amor i diners.