El David Fernández i la Mei Brasco són veïns i poden conversar entre ells a través de les parets dels seus habitatges. Un equip d'enginyers acústics demostra per què se senten els sorolls del carrer i els dels veïns i expliquen com s'ha de construir per evitar-ho. Haver de conviure amb sorolls indesitjats pot arribar a tenir conseqüències greus per a la salut.Quan van comprar les seves cases adossades al municipi de Bonmatí, a la Selva, el David i la Mei no s'esperaven pas que se sentirien l'un a l'altre les vint i quatre hores del dia. Després d'anys de reclamacions, la promotora ha fet retocs a les parets, però no ha aconseguit resoldre el problema dels veïns satisfactòriament. En Francesc Sampedro és enginyer acústic i a la seva consultoria acústica de Girona li arriben casos com aquest gairebé cada dia.

Sovint és impossible millorar les característiques acústiques d'un habitatge quan ja està acabat per l'elevat cost econòmic que això comporta. En canvi, si s'actua des del mateix moment de la planificació amb coneixement científic, la cosa canvia. El reporter del programa, Miquel Piris, acompanya Sampedro a un hotel de Torroella de Montgrí on els nivells d'aïllament entre habitacions és similar als que s'imposen als països més exigents com Alemanya o els Estats Units. El reporter també se sotmetrà a un experiment a la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona de la mà del professor Carles Escera per comprovar com funciona el cervell quan se l'estimula amb sorolls que el poden distreure. El psiquiatre Antoni Grau de la mateixa facultat explicarà quin és l'efecte sobre la salut de les persones sotmeses contínuament a sons indesitjats.

Des del plató, el físic Antoni Mestres, presentador del programa, demostra que el so és una energia fent un experiment de levitació acústica dissenyat pel doctor Robert Barti, especialista en enginyeria acústica.

D'altra banda, el Cristina Ruiz Altaba, des de la masia Cal Bep Vell, del Berguedà, explica per què els rumiants poden menjar paper gràcies als seus quatre estómacs.