El reporter del “Quèquicom”, Miquel Piris, dorm tota una nit a la Unitat de Trastorns del Son del Clínic per esbrinar si,pateix alguna disfunció no diagnosticada, com ara apnees. A més, la visita servirà per desvetllar un dels grans misteris de la ciència: a què és degut cert fenomen matiner que experimenten els homes?Es posa en mans del neuròleg Joan Santamaria, que estudia la filmació dels seus moviments durant la nit i les seves constants vitals.
Segons aquest científic, les tècniques de relaxació poden ajudar força a tenir un son reparador i de qualitat.
Els tres reporters del programa proven una d’aquestes tècniques de la mà del doctor Guillem Feixas, psicòleg de laUB, que els sotmet a una sessió d’hipnosi.
Però el regatista Guillem Altadill el que vol evitar és adormir-se en competició. A bord de l’embarcació amb què ha participat a la Barcelona World Race, aquest esportista explica com s’ho fa per aguantar més de tres dies sense dormir i quins són els efectes que comporta. Curiosament, alguns dels efectes són semblants als de la narcolèpsia, una malaltia que pateixen aquelles persones que tenen problemes per mantenir l’estat de vigília, i que poden patir certes al•lucinacions.
Al plató, el presentador Toni Mestres mostra els despertadors més curiosos que es poden trobar avui dia al mercat i què podem fer a casa si volem dormir com un soc.