Mirant com es gasten les soles de les sabates es pot saber si una persona camina bé o malament. Al programa ensenyem quina és la pressió que han de suportar els peus per caminar sense dolor. I el que és més important, l'estudi es fa en moviment dins un espai virtual.


Al centre d’estudi del peu del podòleg Martín Rueda, ja fa anys que s’estudia com actua el peu en moviment. La reportera Samantha Vall es posa en mans del podòleg i descobreix que camina malament, a causa d’un mal encaix dels genolls.
Quan es camina, els peus aguanten fins a dues vegades el pes del cos, però quan es fa esport poden arribar a suportar fins a deu vegades aquest pes. Això ho saben molt bé els que han perdut una cama. “Quèquicom” entrevista David Barrallo, atleta paralímpic, que ha perdut un peu i hagut d’aprendre a caminar. La seva manera de moure’s ha canviat i per això també ha de portar una plantilla per mirar d’evitar que la locomoció li afecti altres parts del cos, com la columna o els malucs. A “Tocar de peus a terra” es relaciona l’aparell locomotor humà amb la casa Batlló i la Torre Calatrava, per demostrar que els arquitectes es fixen en l’estructura humana per fer edificis.