Quèquicom - HomePage

21/02/2011: Programació setmanal

Escrit per: Equip Editorial
Després de les cel·lebracions pel premi Zapping, aquesta setmana tornem a la feina amb la mateixa il·lusió que el primer dia!

El dimecres a les 21:45 emetrem "Tot és rodó en el tenis".
Seguirem amb "L'efecte hivernacle i el canvi climàtic".

I el diumenge a les 11:55 a TV3 descobrirem per que es fa servir "el sistema mètric".
Escrit per: Equip Editorial
La Història es torna a escriure gràcies a la tecnologia. Marc Boada pilota un caça republicà en una batalla aèria contra caces feixistes sobre Els Monjos, al Penedès. Samantha Vall desenterra les bales i entra en un refugi subterrani construït sota les vinyes durant la Guerra Civil.
Detectors de metalls, georadars, cartografia per satèl•lit i recreació d’imatges en 3D són les noves eines que usen els historiadors.
Dia d'emissió: 6 d'octubre de 2010 a les 21.45h al C33.

» Text complet

Escrit per: Equip Editorial
(Reemissió)
La cerveseria més antiga d’Europa està a Catalunya, té sis mil anys. Quèquicom tasta la fórmula original. Què explica que la cervesa agradi a tantes generacions? Per què després de fer exercici físic ve de gust prendre’s una cervesa? Com és que la seva escuma és densa i persistent?


» Text complet

Escrit per: Equip Editorial
Miquel Piris entra a les mines de Bellmunt del Priorat i investiga també els efectes contaminants del plom en les persones i en el medi ambient.
El poblat del Puig Roig, al Masroig, es va trobar gràcies al descobriment casual d’una terrissa a sota d’un pi. Va resultar ser el poblat miner més antic de Catalunya, on s’han trobat diferents objectes fets a partir del bronze o la galena.


» Text complet

26/02/2010: Menú nutrigenòmic

Escrit per: Equip Editorial
El reporter es fa una anàlisi d’ADN per dissenyar una dieta que compensi nutritivament les carències dels seus gens.
Un gen és un codificador de proteïnes. Si falla, pot ser que l’organisme no sintetitzi bé determinades substàncies. Ara la nutrigenòmica identifica els dèficits potencials de cada persona, fet que permet establir dietes específiques.

» Text complet

Escrit per: Equip Editorial
La cerveseria més antiga d’Europa està a Catalunya, té sis mil anys. Quèquicom tasta la fórmula original. Què explica que la cervesa agradi a tantes generacions? Per què després de fer exercici físic ve de gust prendre’s una cervesa? Com és que la seva escuma és densa i persistent?












» Text complet

Escrit per: Equip Editorial
Què te a veure el tenis amb els babilonis i la maizena? Quin campió és capaç de fer girar la pilota a 5.000 revolucions per minut? I com és que han de ser peludes, les pilotes de tenis?











» Text complet

Escrit per: Equip Editorial
El reporter Miquel Piris s’enfunda el barret d’Indiana Jones i s’endinsa al subsòl de Gavà per buscar variscita, la joia que va moure els miners del neolític a excavar fins a 3500 quilòmetres de galeries mineres sota aquesta ciutat.












» Text complet

Escrit per: Equip Editorial
El reporter Miquel Piris descobreix les primeres restes de vinya cultivada de la història de Catalunya de la mà del Grup de Recerca en Arqueologia Protohistòrica de la Universitat de Barcelona.

» Text complet

Escrit per: Equip Editorial
En el centenari del naixement del dibuixant Hergé, Quèquicom repassa la ciència que hi ha al darrere de les aventures de l’intrèpid reporter Tintín.


» Text complet



Anterior       Següent
English Español