Quèquicom - HomePage

Arxiu

Has seleccionat: setembre 2017
Categoria: Actualitat
Escrit per: Equip Editorial
Fra Valentí Serra mostra com amb sàlvia, olivera, julivert, artemísia i altres plantes es combaten moltes afeccions, però cal saber com usar-les (també a la cuina). Medicaments com l’aspirina i l’antipalúdic artemisinina venen de plantes.
Antigament no en sabíem pràcticament res, de química, així que si volíem utilitzar complexos compostos químics per millorar la nostra salut havíem de recórrer a qui era el millor laboratori sintètic de l'univers. La natura. Vam provar tot tipus de plantes per obtenir aquelles substàncies que ens podien sanar. Ha superat la química farmacèutica les possibilitats de les plantes medicinals? En podem prescindir, d’elles? O és justificat mantenir els vells mètodes?
Fra Valentí de Manresa amb M.Navas

.
Categoria: Actualitat
Escrit per: Equip Editorial
Els humans hem après per assaig i error quines plantes ens podien alimentar, quines guarir o, fins i tot, les que els podien matar.
Hi ha la creença que allò natural no pot ser perillós. Experts en plantes medicinals ens parlen dels seus beneficis però també alerten dels perills que en pot tenir el mal ús.
Fra Valentí Serra, ha dedicat mitja vida a compilar receptes d’antics manuals de botànica i receptaris de plantes medicinals. Els monestirs i convents han sigut durant segles els llocs on el coneixement popular sobre plantes medicinals i remeis naturals s’han guardat i transmès curosament.
La dra. Anna Escalé, del CAP de Navàs, fa servir el seu coneixement en fitoteràpia per evitar les possibles interaccions que les plantes medicinals poden tenir amb els medicaments de síntesi. Recorda que és molt important avisar al metge de capçalera si estem prenent plantes per evitar problemes i incompatibilitats.


.

» Text complet

English Español