Quèquicom - HomePage

Arxiu

Has seleccionat: novembre 2015
Categoria: Actualitat
Escrit per: Equip Editorial
Seguim durant mig any una família amb fills de la Barceloneta que necessita les donacions del Gran Recapte del Banc dels Aliments per sobreviure, com 900 persones més al seu barri. El matrimoni passa dels 40 anys i no troben feina. Entitats socials del barri miren combatre la situació, però l’arrel de la pobresa és l’atur estructural en un context de creixents diferències socials. Entendrem què és l’IPC i el fet que una xifra estadística aïllada, tot i que sigui certa, pot no reflectir la realitat. .

» Text complet

Categoria: Actualitat
Escrit per: Equip Editorial
La toxoplasmosi és una malaltia produïda per un microorganisme paràsit, que es relaciona amb els gats i amb les embarassades, però sembla que podria tenir efectes sorprenents en els homes, com augmentar-ne la valentia. El programa, amb col•laboració d’APA Laboratoris Clínics, fa un estudi prospectiu per analitzar la prevalença de toxoplasmosi en un conjunt d’homes que practiquen activitats de risc. Són més valents? .

» Text complet

Categoria: Premis
Escrit per: Equip Editorial
El reportatge “Disruptors endocrins, falses hormones”, del programa de divulgació científica “Quèquicom”, premiat amb el Boehringer Ingelheim al Periodisme en Medicina en la categoria de periodisme audiovisual.
El reportatge de Jaume Vilalta, Georgina Pujol i Lluís Baldomero “Disruptors hormonals, falses hormones” ha estat premiat en la categoria de periodisme audiovisual, juntament amb Cristina Sáez, en la categoria de periodisme imprès, pel seu treball "Noves estratègies en la guerra al càncer" publicat en Magazine, i Verónica Fonts d'Agència SINC, guanyadora en la categoria de periodisme digital, pel seu treball "Vacunes, les guerreres de la immunitat".
La cerimònia de lliurament de la 28a edició dels premis es va celebrar el dijous 30 d'octubre al Museu Arqueològic Nacional de Madrid. Els guanyadors, que han rebut una dotació econòmica de 8.000 € cada un, han estat seleccionats entre els més de 370 treballs que aspiraven al premi aquest any, després de la votació en ple del Consell de Selecció, que ha tingut lloc al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. D'aquesta manera, l’equip del “Quèquicom” i els altres guanyadors d’aquesta edició, han passat a formar part dels més de 50 professionals premiats, entre els més de 3.000 treballs que s'han presentat al llarg de la història del Premi Boehringer Ingelheim al Periodisme en Medicina.
El Premi Boehringer Ingelheim, que reconeix la tasca de divulgació dels mitjans i periodistes en temes relacionats amb la salut humana, és un dels guardons degans i de més prestigi en el sector sanitari.
Els guanyadors cedeixen el premi a La Marató perquè el dediqui a finançar projectes de recerca.

.
Categoria: Actualitat
Escrit per: Equip Editorial
El reportaje “*Disruptores endocrinos, falsas hormonas”, del programa de divulgación científica “*Quèquicom” ha resultado premiado con el Boehringer Ingelheim al Periodismo en Medicina en la categoría de periodismo audiovisual.
La ceremonia de entrega de la 28a edición de los premios se celebró el jueves 30 de octubre en el Museo Arqueológico Nacional de Madrid. Los ganadores, que han recibido una dotación económica de 8.000 € cada uno, han sido seleccionados entre más de 370 trabajos que aspiraban al premio este año, tras la votación del pleno del Consejo de Selección, que ha tenido lugar al Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad.
El premio Boehringer Ingelheim, que reconoce la tarea de divulgación de los medios y periodistas en temas relacionados con la salud humana, es uno de los galardones decanos y de más prestigio en el sector sanitario.
Los ganadores ceden el premio al Maratón de TV3 para que lo dedique a financiar proyectos de investigación. .
English Español