Quèquicom - HomePage

Arxiu

Has seleccionat: octubre 2015
Categoria: Actualitat
Escrit per: Equip Editorial
Una de cada nou dones catalanes tindrà càncer de mama. És el més freqüent en dones. Entrem en un quiròfan de Can Ruti on fan una mastectomia i la reconstrucció immediata del pit amb greix de l’abdomen. Coneixerem una pacient que tot just ha acabat la quimioteràpia i que participa en un assaig clínic per veure si rebaixant pes i fent esport redueix el risc de recaiguda del càncer de mama. I veurem una dona a qui van extirpar un pit i que, així i tot, ha estat model d’una exposició fotogràfica. Entendrem les estratègies del càncer per camuflar-se i les dels científics per frenar-lo.
.

» Text complet

06/10/2015: “Aprendre fent”

Categoria: Actualitat
Escrit per: Equip Editorial
L’educació està canviant. Alumnes d’ESO s’embarquen en un vaixell escola on aprenen conceptes de matemàtiques i física necessaris per a la navegació, com per exemple la demora. En una escola de Barcelona, els alumnes grans expliquen als petits com funcionen els semàfors intel•ligents. . I, finalment, a l'Institut-Escola Les Vinyes de Castellbisbal, els de primer d'ESO s'espremen el cervell per inaugurar a temps una exposició sobre el passat, el present i el futur de l'escola.
En aquest reportatge veiem tres iniciatives diferents amb un objectiu comú: treure l’alumne de les quatre parets i acostar-lo al que passa al món, a la realitat. .

» Text complet

Categoria: Actualitat
Escrit per: Equip Editorial
És recomanable apagar el wifi durant la nit? I per quina raó? Són un perill per a la salut, les seves ones? I les microones de la telefonia mòbil? Quina densitat de potència podem rebre de les antenes d’una estació base? I del nostre propi mòbil? Tenen fuites, els forns microones? “Quèquicom” aporta el coneixement bàsic que cal tenir per prendre posició respecte a les ones electromagnètiques comunes en l’àmbit domèstic. .

» Text complet

Categoria: Actualitat
Escrit per: Equip Editorial
El 27 de juny del 2015 un nen d’Olot de 6 anys mor de diftèria. No estava vacunat per decisió dels seus pares, que, per altra banda, no van poder interpretar els símptomes d’una malaltia ja eradicada aquí i van trigar a dur-lo a l’hospital. El pediatre ho va diagnosticar a l’instant, però la toxina diftèrica ja estava atacant òrgans vitals. El sèrum antitoxina era urgent però ni la Unió Europea, ni l’OMS, ni els EUA en tenien reserves. Quan el sèrum va arribar de Rússia ja era tard. “Quèquicom” explica què és la diftèria, com se n’obté la vacuna i el paper de la vacunació amb relació a la immunitat de grup. També resol dubtes sobre els adjuvants i els possibles efectes adversos d’una vacuna. .

» Text complet

English Español