Quèquicom - HomePage

Arxiu

Has seleccionat: març 2015
Categoria: Actualitat
Escrit per: Equip Editorial
La depressió s’acostuma a patir en silenci, però a Ràdio Nikòsia fan just el contrari, airegen les seves vivències. Això actua com a teràpia i contribueix a la integració de les persones amb trastorns mentals. La medicació és útil quan és necessita, però no és suficient. Aquest capítol explica la funció dels neurotransmissors i dels fàrmacs antidepressius.
La depressió afecta 350 milions de persones al món. Dos de cada tres suïcidis es cometen a causa d’aquest trastorn mental. És una malaltia seriosa que necessita tractament mèdic.
El consum d’antidepressius s’ha disparat a tot Europa. A Espanya, s’ha doblat en 10 anys. Hi ha un 10% de persones que els prenen i no els necessiten.
Els fàrmacs antidepressius deriven de molècules que es van descobrir fa 50 anys, però, en realitat, encara no es coneixen en profunditat els mecanismes bioquímics que regeixen la depressió. Psiquiatres i psicòlegs demanen nous enfocaments. Ràdio Nikòsia és un col•lectiu que treballa per a la integració social dels malalts. .

» Text complet

Categoria: Actualitat
Escrit per: Equip Editorial
A final de segle Barcelona tindrà un clima com el que ara té Tunis. L’escalfament global pot tenir conseqüències inesperades. “Quèquicom” participa en un projecte de turisme científic recomanat per National Geographic com un dels 50 millors viatges de la teva vida. Els participants mesuren l’impacte del canvi climàtic en la vida salvatge dels boscos verges del Pirineu. .

» Text complet

Categoria: Actualitat
Escrit per: Equip Editorial
Anem a Palerm per veure com tallen per la meitat un vaixell de 300 metres d’eslora, l’allarguen amb una nova secció de 24 metres, el solden i torna a navegar perfectament.
Un creuer amb 5.000 persones a bord és una veritable ciutat flotant. Assistim a la maniobra d’atracament al port de Barcelona de l’MSC Splendida i n’expliquem l’equipament i la logística d’aprovisionament.
.

» Text complet

English Español