Coincidint amb l’inici del curs escolar, l’espai de ciència i coneixement del C33 dedicarà dos capítols als trastorns d’atenció i hiperactivitat, TDAH, una malaltia que s’atribueix als nens amb excessiva freqüència, però que només poden diagnosticar els neuropsiquiatres. El primer capítol “Nen, para quiet” , es dedica sobretot a la detecció del problema en els infants, mentre que el segon, “Trastorn d’oportunitats”, explica quines estratègies poden usar els adults per compensar el seu dèficit d’atenció i progressar en tots els camps. Samantha Vall és qui ha investigat el tema.

Seguint el seu estil d’explicar la ciència de la vida quotidiana, “Quèquicom” explicarà aquesta tardor amb Pere Renom com podem fer una bugada perfecta: el món dels detergents i de les màquines de rentar. En "Cítrics: esprémer fins a la pell", el programa que dirigeix Jaume Vilalta permet entendre el paper de la vitamina C com a neutralitzador de radicals lliures.

A “Redibuixant la memòria històrica”, Marc Boada, el presentador, pilota un Polikarpov “Mosca”, el caça de l’aviació de la República, en una recreació virtual d’una batalla aèria sobre l’aeròdrom dels Monjos, al Penedès.

“Quèquicom” ficarà el nas també en el món petit dels protozous i altres microbis a la bassa d’una masia.

Nombrosos reconeixements acadèmics i premis periodístics han consolidat aquest any el prestigi d’un programa que té els nivells més alts d’audiència del 33 des del 2006.

.