Quèquicom - HomePage

Arxiu

Has seleccionat: abril 2010
Categoria: Actualitat
Escrit per: Equip Editorial
“Quèquicom” és el quart programa de Televisió de Catalunya més baixat per podcasts, un servei de descàrrega automàtica de vídeos i àudios des d’Internet.

En les llistes d’Apple Store Espanya, des d’on es pot accedir a tots els podcasts del món, ocupem la posició 71.

“Quèquicom” vol agrair la confiança i el suport que ens doneu, perquè aquests bons resultats no haurien estat possibles sense vosaltres, el públic.

Però si encara no us heu subscrit al podcast de “Quèquicom”, o no sabeu què és, fer-ho és molt recomanable i ben senzill. Així rebreu puntualment el programa.

Com ho podeu fer? Al marge dret d’aquest blog trobareu l’opció “Subscriu-te al podcast del programa”. A partir d'aquí, teniu dues opcions: unir-vos-hi a través de programes agregadors de podcasts com iTunes o ZENCast, o mitjançant un lector de RSS com el Google Reader. Per a més informació, podeu consultar la guia ràpida del podcast.
.
Categoria: Capítols
Escrit per: Equip Editorial
(Reemissió)
La cerveseria més antiga d’Europa està a Catalunya, té sis mil anys. Quèquicom tasta la fórmula original. Què explica que la cervesa agradi a tantes generacions? Per què després de fer exercici físic ve de gust prendre’s una cervesa? Com és que la seva escuma és densa i persistent?


.

» Text complet

Categoria: Capítols
Escrit per: Equip Editorial
(Reemissió)
A la Garrotxa hi ha una cinquantena de volcans. Tots apagats, però si es despertessin farien una bona destrossa, perquè la població viu, literalment, entre els volcans. A través d’una simulació d’erupció del volcà Croscat, d’Olot, es veu com els seus efectes arribarien fins a les illes britàniques.


.

» Text complet

Categoria: Premis
Escrit per: Equip Editorial
“Quèquicom” va rebre ahir la Placa Narcís Monturiol 2009 de la mà del conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, en reconeixement de la seva tasca de divulgar i aproximar la ciència als ciutadans, en un acte celebrat al Palau de la Generalitat. És la primera vegada que un mitjà de comunicació rep aquest guardó, atorgat pel Govern des de 1982 amb l’objectiu de premiar la destacada contribució d’investigadors i entitats al desenvolupament de la ciència i la tecnologia a Catalunya.

En la cerimònia d’ahir, 13 científics de diverses universitats catalanes i les institucions Centre de Regulació Genòmica i Institut Català d’Investigació Química també van ser guardonats. En el cas de “Quèquicom”, el jurat n'ha destacat el caràcter de servei públic i el rigor a l’hora de difondre conceptes complexos. “Haver-nos inclòs entre organitzacions de recerca i investigadors il•lustres demostra que consideren la divulgació de la ciència tan important com qualsevol altra branca del coneixement”, assenyala el director de l’espai, Jaume Vilalta, que es va encarregar de recollir la placa en representació de l’equip. El responsable del programa remarca: “No és un premi periodístic, sinó científic, i això ens enalteix, perquè no ens hi havíem presentat ni esperàvem rebre’l”.

Jaume Vilalta, director de "Quèquicom", recull la Placa Narcís Monturiol 2009


.

» Text complet

Categoria: Capítols
Escrit per: Equip Editorial
El Montsec és un dels millors llocs del món per fer parapent. La reportera Samantha Vall s’atreveix a sobrevolar una comarca en què es pot fer un prodigiós viatge en el temps: des dels fòssils fins a les estrelles que es van formar fa milions d’anys, justament quan aquells animals s’extingien. “Quèquicom” visita el congost de Mont-rebei i també l’Observatori Astronòmic del Montsec.

.

» Text complet

05/04/2010: Veure-hi escoltant

Categoria: Capítols
Escrit per: Equip Editorial
(Reemissió)
Ratpenats i dofins generen imatges a partir de l’eco: aconsegueixen veure-hi escoltant. En certa manera, els invidents també. El reporter Pere Renom renuncia una estona a la visió per poder experimentar com “sona” la realitat ajudat per una instructora de l’ONCE.
.

» Text complet

English Español