Quèquicom - HomePage

Arxiu

Has seleccionat: setembre 2008
Categoria: Capítols
Escrit per: Equip Editorial
Pasqual Maragall té una nova faceta, la de lluitador contra la malaltia d'Alzheimer. L'expresident exerceix de reporter en una visita als laboratoris d'investigació de la Unitat de Memòria de l'Hospital de Sant Pau, on el tracten.

.

» Text complet

Categoria: Capítols
Escrit per: Equip Editorial
Pasqual Maragall té una nova faceta, la de lluitador contra la malaltia d'alzheimer. L'expresident exerceix de reporter en una visita als laboratoris d'investigació de la Unitat de Memòria de l'Hospital de Sant Pau, on el tracten..
Categoria: Premis
Escrit per: Equip Editorial
El capítol “Diabetis: quan el dolç amarga”, emès el 14 de novembre de 2007, ha rebut el premi Internacional Novo Nordisk Media 2008, dotat amb 12.000 euros.
Aquest mateix reportatge, elaborat per Pere Renom i Cari Pardo, va guanyar la tercera edició Novo Nordisk Media d’Espanya el 20 de juny del 2008.
Aquest guardó, amb el suport de la Federació Internacional de Diabetis (IDF), és un reconeixement als periodistes que a través de la seva tasca han ajudat a augmentar la consciència pública sobre la diabetis. El premi s’ha atorgat anualment des del 2003 i és una de les moltes iniciatives en l’àmbit mundial de Novo Nordisk, en el seu esforç per desenvolupar un paper actiu en la lluita contra la diabetis i en el debat.

Diabetis: quan el dolç amarga
L’episodi premiat de “Quèquicom” se centra en una malaltia que a Catalunya afecta més de 400.000 persones. De la mà d’especialistes com la Dra. Anna Novials, de la Fundació Sardà, o Ramon Gomis, de l’Hospital Clínic de Barcelona, “Quèquicom” explica quins tipus de diabetis hi ha, en què consisteixen els tractaments i quines esperances obre la recerca en cèl•lules mare.
El reporter Pere Renom segueix la vida d’alguns malalts, des d’una productora de televisió fins a un professor universitari que fa escalada a l’Himàlaia.
El programa visita també un planter de stevia, una planta amb molta capacitat d’endolcir que alguns diabètics veuen com una esperança per curar-se, i n'esbrina quines són les potencialitats i les limitacions. Premi Internacional Novo Nordisk, Jaume Vilalta .
English Español