Quèquicom - HomePage

Arxiu

Has seleccionat: març 2007
Escrit per: Equip Editorial
Anirem a la Fira Internacional d’Aviram de Valls, on veurem centenars de races de coloms diferents. Sabrem com s’ho fan els criadors per obtenir-les. Entendrem què és la recombinació genètica, les lleis de l’herència i les mutacions. I finalment veurem com s’integra tot aquest coneixement per reconstruir l’arbre genealògic de la humanitat.


.

» Text complet

21/03/2007: Sobre rodes

Escrit per: Equip Editorial
Molts conductors desconeixen que una de les parts més importants del seus vehicles són els pneumàtics. Ens en parlarà el pilot de ral•lis i professor de conducció de l’escola Can Padró, David Abad. En aquest programa de Quèquicom també visitarem la fàbrica que Pirelli té a Manresa per descobrir que sota l’aparença d’un bocí de goma s’amaga un acurat disseny tecnològic pensat per durar molts anys. A Catalunya cada any es llencen 6 milions de pneumàtics usats i, per llei, no se’n pot desaprofitar ni un gram. Descobrirem quines són les opcions que, de moment, s’han ideat per donar una segona vida als pneumàtics.

.

14/03/2007: Les vides del ferro

Escrit per: Equip Editorial
És un element utilitzat i reutilitzat pels humans des de fa mil·lennis i té moltes vides. A més, gràcies a la seva tendència a reaccionar amb l'oxigen i a rovellar-se, el ferro s'ha convertit en un element vital per a la respiració i la vida humana.
.

» Text complet

Escrit per: Equip Editorial
Mirem d'explicar el fenomen natural que es dóna en aquesta població gironina, per les propietats de l'aigua i els efectes i conseqüències que al llarg del temps han suposat.
.

» Text complet

English Español