Demà torna el Congrés Mundial de Mòbils de Barcelona, i ho fa amb més presència d'aplicacions per a "smartphone" que mai. De moment, a "Espai internet" només parlem de webs, no pas d'APPs, però avui els portem dos portals que recullen moltes de les millors aplicacions, gratuïtes o de pagament, tant per a iOs, com per a Android, que es poden trobar al mercat.

Un és appsencatala.cat, que va néixer al desembre i que ja té més d'un miler d'aplicacions. Són en català i les podem buscar directament a través d'un buscador o bé per algun dels vint-i-un temes en què s'ordenen, des d'esports, el temps, jocs o entreteniment fins a finances, música o viatges. Hi trobaran, per exemple, l'APP de TV3 o la del canal de notícies 324. De cadascuna hi ha una descripció, captures de pantalla i dades del que costa, del que ocupa i de l'última actualizació.

La web es defineix no com una botiga, sinó com un mitjà per "facilitar a tothom que busqui aplicacions en català que ho pugui fer més ràpidament i fàcilment i fer visible que el català té presència al món de les aplicacions mòbils". El portal també inclou diverses seccions sobre el món de les aplicacions, com ara APProfundim, APPlec, APPregonem i APPamem.

Els creadors del portal són un grup de joves emprenedors catalans encapçalats per Pau Font.L'altre portal l'acaba de posar en marxa l'Ajuntament de Barcelona, juntament amb l'empresa Dotopen (AppCircus), i es diu apps4bcn. La idea és destacar aquelles aplicacions que poden ser d'utilitat tant per als veïns de Barcelona com per als visitants de la ciutat. A més de trobar-se per categories, es poden trobar segons la funció: divertir-se, solucionar problemes, descobrir, visitar i aprendre. Cada APP ha estat valorada pels experts del portal, i qualsevol usuari hi pot participar bé descobrint noves APP, bé proposant les que hagi creat o, també, convertint-se en un nou expert.

La web recull també tant ofertes per a iOS com per a Android, i permet la consulta del catàleg d'aplicacions mòbils en servei ofertes per l'Ajuntament. L'objectiu d'apps4bcn és "convertir-se en un projecte de referència en el món mòbil" i posar el seu granet de sorra en la consolidació de Barcelona com a capital mundial del mòbil.