Aquesta pregunta és difícil de respondre, però sembla que el gènere musical no està passant pel millor moment. Amb gènere musical ens referim a jocs per a consola com “SingStar” o “Guitar Hero”, en què s'utilitza un perifèric com un micròfon o una guitarra per seguir les instruccions que ens proposa el joc. Doncs bé, un estudi de la revista "Gamasutra" (http://gamasutra.com) ha revelat que en només dos anys ha experimentat un descens del 75% en volum de negoci.

Aquestes xifres són preocupants, i molts ja estan dient que el gènere està totalment esgotat i alguns ja presagien la seva mort. La veritat és que les xifres són preocupants: mentre que l'any 2008 va generar 1.600 milions de dòlars, el 2009 van ser 870 milions i aquest any la xifra baixarà fins als 400 milions. Així doncs, aquest descens notable fa pensar que si no es fa alguna cosa els jocs musicals seran minoritaris i fins i tot les companyies podrien deixar de fabricar-los.

Guitar Hero


Però sempre hi ha qui té esperances, i una d'aquestes veus positives és la de John Riccitello, conseller delegat d'EA, que tot i que fa alguns dies veia un gran risc en la compra d'Harmonix, companyia dedicada a aquest gènere musical, ara diu que veu més futur en aquest gènere que en el el monopatí i que encara pot reviure.

El representant d'EA ha dit a la revista "Kotaku" que el gènere es pot recuperar, encara que no sap quan. Potser amb alguna innovació o basant-se en el ball i no tant a cantar o tocar un instrument. De totes maneres, les xifres actuals són preocupants i tot apunta que el gènere ha estat sobreexplotat i la gent hi ha perdut interès; a més, el preu elevat dels perifèrics específics per poder jugar també han contribuït que els consumidors s'ho pensin abans de fer la despesa.

Sembla que Kinect i Move, controladors nous de Sony i Microsoft, tampoc ajudaran a fer que el gènere revifi, ja que els jugadors es decantaran per comprar aquests nous aparells per a les seves consoles.