L'"Espai Internet" d'aquesta setmana fa les maletes i els convida a viatjar ara que s'acosta Setmana Santa. De webs de viatges, n'hi ha moltíssimes, i nosaltres n'hem triat una petita, petita mostra.

Comencem amb una pàgina que, tot i ser novella, ja acumula molta informació. Narinant.cat es defineix com el portal de viatges en català i ofereix tota mena de dades per ajudar a preparar unes vacances país per país: des del lloguer d'un cotxe fins a hotels, llibres, museus o curiositats. De moment, ja ofereixen una informació molt completa de 55 països de tot el món... inclosos els dos pols.

Una altra web imprescindible --i també en català-- és la dels Viatgeaddictes. Creada al 2001 per Yolanda Vila i Toni Pozo, s'ha convertit en una pàgina de referència amb centenars d'enllaços, molt ben classificats, exhaustius consells per abans de viatjar o fotos curioses. S'ha de destacar també l'apartat de guies i relats de viatges, que ja en té 287, sobre 117 països.I pel que fa a compartir experiències, Eduard Balsebre, a El Bloc dels Viatges, hi apunta les seves i les de molts altres blogaires. Suma ja més de 800 entrades sobre pràcticament tots els racons del món.

I, un cop sabem on volem anar, mirem que ens surti el més barat possible. Per això, tenim Trabber.cat, un veterà buscador d'ofertes de bitllets d'avió i de places hoteleres. Quan li fem una consulta, rastreja 37 webs simultàniament i ens dóna els millors preus. I, a més, ens avisa per correu electrònic de les ofertes que va trobant.

I avui acabem no pas amb una, sinó amb dues curiositats. La primera és un calculador de preus de taxis a 25 ciutats del món. Podem saber, per exemple, que anar de l'aeroport de Dublín al centre de la ciutat ens pot sortir per uns 23 euros... comptant, fins i tot, el temps d'espera als embussos previstos per l'hora que li hem dit!

La segona és un joc de geografía. La web ens proposa que situem a un mapa del món (per cert, força petit, el que fa difícil encertar el punt exacte), ciutats, capitals o llocs d'interès de tot el món, amb diferents nivells de dificultat, i automàticament calcula el marge del nostre error. En funció de l'encert i del temps que triguem, anem sumant punts.

Totes aquestes adreces i moltes més les tenen ja, com sempre, penjades al portal 3cat24.cat, al blog de l'"Espai Internet" i també a Facebook.


ALTRES ENLLAÇOS

Guialowcost

Espai Internet 13/07/2008: Viatjar, amb l'ajut de la xarxa
Espai Internet 08/03/2009: Els millors blogs de viatges

Enllaços de viatges de l'Espai Internet contra la crisi del 17/05/2009
Turisbot - Comunitats online per viatjar gratis
Couchsurfing - Ofereix el teu sofà per allotjar-te gratis
Enllaços per trobar viatges barats
Mirayvuela - buscador de vols barats
Atrapalo - Ofertes d'oci
Intervac - Intercanvia casa teva

Bitàcola, secció del de Vacances 2006 dedicada a webs de viatges i vacances
Els vídeos dels viatges Low Cost del "De Vacances" al 2007
Els vídeos dels viatges Low Cost del "De Vacances" al 2008

L'exhaustiu directori de webs que ofereix Viatgeaddictes (i que hem destacat en el text) fa difícil agefir molts enllaços més. Tot i això, aquí hi ha uns quants:
Viatjar.cat
Guias de viajes
Viatges i joves
La volta dels 25
Viatjo.cat
De viajero
Pels camins del món
La aventura de Pablo y Elena
La web dels esperits viatgers
Viatge 365
Vuelos baratos - Buscador d'ofertes de vols
Liligo - Multibuscador d'ofertes de vols, hotels i cotxes
Universal Packing List- T'ajuda a fer la maleta (en anglès)
El viajero de las ofertas
Playas y costa
Yporquenosolo - Per viatjar en grup, sense coneixer ningú
Viajesenpar - Per viatjar només en parella
Ellasviajan.com
Salir con peques
Viajar en familia
Literatura viatgera
Cases rurals
Totcamping.cat
Turisme de Catalunya
Descobreix Catalunya
Onsortir.cat
Wikiloc
Wikitravel
Els millors blogs de viatges de 2009, segons Lonely Planet (en anglès)
Especial viatjar en temps de crisi de la revista Tiempo
Enllaços a fòrums de viatges
Foroviajes
Trip advisor - Opinions d'usuaris sobre hotels i restaurants a tot el món
Viajeteca