A San Dalmazio
I com no vos voldria empatxar més de les meves vacances italianes, en aquest escrit vos explicaré la resta.

El dia després d'anar a Pisa decidim anar a passejar i admirar el paisatge d'aquesta terra tan preciosa. Arribam a un poble, que segurament ningú coneix i es diu San Dalmazio. Mai havíem vist carrers tan empinats i tan relliscosos. Com s'ho faria la gent gran per anar a comprar durant l'hivern? Això va ser el dubte que ens va quedar sense resposta. I d'aquí ens endinsam en un bosc, que en realitat podria haver estat tant de Baviera com de Menorca, però no! Era de la Toscana... i no deixava de ser encantador i romàntic.

Siena
Un bon cafè i un bon gelat ens el guanyam al poble de Montecatini di Val di Cécina, a mig camí del nostre agroturisme. I a la tarda a descansar a la piscina... aquesta vegada sí que la inauguram. Què fresqueta està l'aigua! A l'endemà anam a Siena. Qui no ha sentit a parlar d'aquesta ciutat amb la seva famosa Piazza del Campo on se celebren les famoses festes medievals del Palio? Si puges a la torre del Mangia tens una vista espectacular de la plaça. Jo ja hi havia pujat... i aquesta vegada no teníem ganes de fer cua... així que ens la vam imaginar. I d'aquí cap a casa un altre cop. Amb una calor que tornava a fer!

El diumenge, dia 10 de maig, no el destinam ni a muntanya ni a ciutat, sinó al mar! Sí, ho heu llegit bé. Volem conèixer la costa de la Toscana, així que enganxam direcció Marina di Cécina i baixam per la carretera de la costa que ens porta a Populonia amb la seva preciosa cala del golf de Baratti.

Populonia
Primer fem una mica de cultura visitant aquesta ciutat, antiga ciutat etrusca, situada sobre un pujol i on encara es mantenen les muralles i des d'on hi ha una vista esplèndida cap al golf de Baratti, per una banda, i cap a l'illa d'Elba per l'altra banda. La cultura etrusca ens fa entrar en gana i d'aquí anam a cercar un restaurant a la platja, per després disfrutar de l'arena i la mar italianes. Aquesta cala em va recordar la de Cavalleria de Menorca amb la seva arena vermellosa.

(Continuarà demà...)

Saluti
Marga
*******************************
Foto 1: Poble San Dalmazio
Foto2: A Siena
Foto 3: Populonia