Ha passat allò que les autoritats van dir que passaria: morts, inundacions devastadores de litorals, tancament de transports públic i talls massius de llum. La tempesta perfecta de l'huracà "Sandy" ha estat perfectament prevista. Els avisos han estat proporcionats al que ha acabat passant.

El vincle de confiança entre l'administració i els administrats ha quedat reforçat. De moment. Perquè la resposta a la catàstrofe, que ara comença, serà un capítol diferent.

Polítics dels dos colors, com el president Obama, els governadors de NY i NJ, Cuomo i Christie, respectivament, o l'alcalde Bloomberg, han estat molts eficaços en la seva comunicació. Poden haver estalviat vides.

Nova York ha viscut les hores més horribles des de l'11-S. Les inundacions han estat, literalment, les pitjors de la història. Per l'alçada de l'aigua i per la quantitat de danys.

En Sala Martin em deia ahir que en 17 anys de viure aquí havia vist grans nevades, però res com això. A la campanya electoral, ni una paraula de canvi climàtic. Però portem tres anys de fenòmens inusualment extrems. Relacionat o casualitat?

El pitjor moment personal? La tornada de la connexió del TN vespre, des de Battery Park. Anava sol pel carrer, amb pluja i vent que no deixaven avançar i els cotxes de policia comminant-me a posar-me a cobert. Desolació i desemparament.

Twitter: ahir a la nit, amb la ciutat a les fosques i els transformadors explotant, es va doctorar. Torrent d'informació i fotos i vídeos. Alguns rumors no confirmats, també. La pel·lícula dels fets passava per davant dels teus ulls en temps reals. Això sí, havies de buscar firmes de confiança.

Per cert, si voleu saber com el "Sandy" ha afectat el Carib, seguiu la periodista cubana @yoanisanchez.