Romney ahir i avui Obama han estat entrevistats per la poderosa cadena en espanyol Univisión, amb seu a Florida.

El qüestionari ha estat especialment dur amb el president (com ha de ser) i Obama ha reconegut quines creu que són les errades principals del seu mandat. La primera: “He après que no pots canviar Washington des de dins. Només des de fora.” El 2008, Obama va prometre canviar el to de la política i obrir una etapa de col·laboració entre els dos partits. Res més lluny del resultat final.

La segona, quan li han retret que no hagi aconseguit aprovar una reforma integral de la llei d’immigració: “Sóc feliç d’assumir la responsabilitat per haver estat ingenu i no haver vist que els republicans que prèviament havien donat suport a una reforma immigratòria abandonarien de cop i volta”.

Romney, encara convalescent del comentari del 47%, de seguida s’ha agafat a les paraules del president: “Ha ensenyat la bandera blanca. Ha dit que no podia canviar Washington des de dins. Li donarem l’opció aquest novembre que la canviï des de fora, perquè ell anirà fora”.

Mentrestant, el seu candidat a la vicepresidència, Paul Ryan, ha anat al Congrés i s’ha reunit amb els seus col·legues republicans a porta tancada per demanar-los optimisme tot i les males enquestes del candidat a president.

Impressió del dia: Obama té la pilota i Romney no aconsegueix prendre-l'hi.