Són les vuit del vespre a Tampa, dues de la matinada a Catalunya, Mitt Romney ja ha rebut, Estat per Estat, els vots que el convertiran en candidat oficial del partit a la presidència dels Estats Units. Els delegats dels 50 estats i territoris li han atorgat 2.061 vots. Ron Paul n’ha rebut 190.

D’aquí un parell d’hores, Ann Romney pujarà a l’escenari i parlarà del seu marit. Heus aquí alguns dels extractes del seu discurs, que ja ens han passat: ”He passat per una esclerosi múltiple, per un càncer de pit. I per les llargues tardes d’hivern, amb cinc nens plorant a la vegada. No he tingut un matrimoni de conte de fades, he tingut un matrimoni real.” Ann Romney vol posar al candidat la calidesa familiar que Mitt Romney no sap treure d’ell mateix.

Però, sobretot, Ann Romney remarca la idea-força amb què el seu marit vol ser definit després d’aquesta Convenció: “Mitt és l’home que arregla el que els altres no saben arreglar, que soluciona els problemes que els altres diuen que no poden solucionar”. El Partit Republicà vol recuperar l’esperit dels Jocs Olímpics d’Hivern del 2002 a Salt Lake City, que Romney va redreçar durant la preparació i va convertir en un èxit. Romney el solucionador, “Romney The Fixer”.

La Convenció Republicana 2012 és una trobada de delegats i candidats al Congrés majoritàriament blancs, on es balla country i rock a les pauses entre discursos, que repeteix un missatge amb insistència, a l’espera que les televisions el retransmetin una i una altra vegada: Obama no pot arreglar l’economia perquè no sap com funciona. Perquè Obama ataca l’èxit i no creu en el somni americà. Obama destrueix el llegat del somni americà. Romney el preservarà. Obama vol gent dependent del govern. Romney vol gent lliure, com sempre ha estat a Amèrica.

Aquesta nit, però, els republicans estan molt pendents del pas de d’huracà "Isaac" sobre les costes de Louisiana. Anirà a petar en direcció Nova Orleans el mateix dia que ho va fer el "Katrina" el 2005. Segons quines siguin les conseqüències de l’Isaac, la coronació de Romney pot quedar enfosquida, condemnat a ser la segona notícia del dia, en una setmana que havia de ser triomfal.

Veig que a les nits hi ha molts teleespectadors que esteu actius a Twitter, fent preguntes sobre la Convenció. Estaré encantat de contestar, entre discurs i discurs.

Que tingueu bon dia.