Per nosaltres, l'arribada de l’home a la Lluna va ser a la matinada del 21 de juliol de 1969. Pels nord-americans, va ser el vespre del dia 20.

Quaranta anys després, el president Obama ha rebut els herois del segle: Armstrong, Aldrin i Collins. Tots tres estan a punt de fer-ne vuitanta. Diumenge vaig veure de prop Aldrin i Collins. Aldrin és un dandi que recorda Kirk Douglas. Collins manté el posat senzill del secundari.

Neil Armstrong
Impressiona pensar que la memòria informàtica que hi havia en aquella enorme sala de control de Houston cabria ara en qualsevol dels nostres telèfons mòbils. Tot ha anat molt de pressa. De fet, el segle XX va ser una cursa tecnològica al•lucinant. Quan l'Apollo-11 va arribar a la Lluna, només feia 65 anys del primer vol dels germans Wright.

Tothom recorda la frase d'Armstrong "un petit pas per a un home, un salt de gegant per a la humanitat", però a mi m'agrada més la resposta que va donar als periodistes quan la NASA va anunciar que ell seria el primer a trepitjar el nostre satèl•lit: "Honestament, més que ser el primer home que trepitja la Lluna, jo el que vull és ser el primer home que torna de la Lluna."